Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort polispådrag efter sju maskerade personer

Ett bus i samband med ett 40-års kalas kunde ha slutat mycket illa när polisen fick larm om sju maskerade och beväpnade personer.

Annons

Det var strax efter midnatt natten mot söndagen som polisen i Falun drog i gång en polisinsats modell större, all annan verksamhet avbröts.

Den som larmade polisen berättade att två bilar med totalt sju personer stannade till på en adress vid Kyrkbacken i centrala Falun. Personerna hoppade ur bilarna, drog på sig svarta rånarluvor och gick iväg med varsitt vapen i handen.

  - Vi tog givetvis det här på fullt allvar, all övrig verksamhet avbröts för att istället sättas in på det här fallet, berättar Göran Nilsson vakthavande befäl vid dalapolisen.

Beväpnade och maskerade personer i nattens mörker är inte heller den lättaste situationen för poliser att lösa.

Pulsen slog säkert rejält på de misstänkta när polisen dök upp.

Det hela visade sig vara ett bus i samband med ett pågående 40-års kalas! Vapnen ska ha varit av modellen soft airguns.

 - Jag säger ingenting om att folk har kul, men ska man göra något sådant här så vill jag bara uppmana till att först ringa polisen så att vi vet vad som är på gång, säger Göran Nilsson.

Nu slutade det hela utan tumult och handgripligheter, men enligt Göran Nilsson kunde det slutat på ett helt annat sätt.

 - Ja helt klart, det kunde fått fruktansvräda konsekvenser om vi stormat fram och konfronterats med maskerad och beväpnade personer, nu slutade det på ett bra sätt vilket känns bra, avslutar Göran Nilsson.

Mer läsning

Annons