Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slog ned sin sambo

När kvinnan skulle hämta sin sambo från en "bråkig fest" slog han omkull henne med flera knytnävsslag i ansiktet och i bakhuvudet.
I tingsrätten mildrade kvinnan sina uppgifter, samtidigt som mannen varken kunde erkänna eller förneka misshandeln.

Annons

Det var i somras som mannen, som är i 40-årsåldern, var på en fest tillsammans med sin svärmor och hennes syster.

Hans sambo var hemma med parets gemensamma barn.

Under kvällen blev kvinnan uppringd av sin moster, som berättade att det blivit bråkigt under festen och som uppmanade henne att hämta sambon.

Vid tingsförhandlingarna sade kvinnan att hon inte kunde minnas så mycket av vad som hände under hemresan, men att mannen varit aggressiv och irriterad och att ett tumult uppstått sedan han försökt ta bilnycklarna ur tändningslåset.

Tingsrätten menade att det var uppenbart att hon ville förminska allvaret i händelsen för att skydda sin sambo.

I två polisförhör i nära anslutning till händelsen hade hon nämligen berättat att mannen gett henne flera knytnävsslag i ansiktet och att slagen varit så kraftiga att hon fallit till marken samt att hon liggande på marken fått två slag i bakhuvudet.

Rätten, som kunde studera fotografier av hur hennes ansikte såg ut efter misshandeln, slog fast att hon utsatts för "ett inte obetydligt våld mot ansiktet".

Mannen förklarade inför rätten att han på grund av berusning inte hade något som helst minne av händelsen, men att han inte tror att sambon skulle ljuga om vad som inträffat.

Falu tingsrätt konstaterade att mannen förekommer under 19 avsnitt i belastningsregistret och frivården har gjort bedömningen att det föreligger en risk för återfall i brott och att det föreligger ett övervakningsbehov.

Rätten dömde honom för misshandel till skyddstillsyn med samhällstjänst i 60 timmar.

Fängelse ingår i straffskalan och om rätten valt att döma honom till ett fängelsestraff hade påföljden blivit två månader.

Mer läsning

Annons