Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyddstillsyn och fängelse för stölder och bedrägerier

En 19-årig Gustafsbo döms till skyddstillsyn för en omfattande brottslighet som bland annat gäller stölder, bedrägeri och olaga tvång. En medåtalad 24-åring från Avesta får fängelse i fem månader för att bland annat ha deltagit i flera av stölderna.

Annons

Flera av brotten har 19-åringen begått tillsammans med en 20-åring från Falun som är dömd i en tidigare rättegång.

Det gäller bland annat en stöld av en telefon, en kamera och ett tv-spel hemma hos en person i Borlänge. Vid det tillfället gjorde de båda dömda sig skyldiga till olaga tvång genom att låsa in den bestulne och en kamrat till honom i ett sovrum.

Flera av stölderna som 19-åringen har erkänt har begåtts genom inbrott i butiker, bland annat ICA i Sellnäs, Köttdelikatesser i Säter och Handlarn i Garpenberg. 24-åringen har varit inblandad i några av stölderna.

19-åringen döms också för bedrägeri och försök till bedrägeri genom att han handlat och tagit ut kontanter på krogen En & En Halv i Hedemora. Han har även gjort sig skyldig till vapenbrott genom att inneha en elpistol på Peace & Love-festivalen i Borlänge. Domen innefattar också rattfylleri och narkotikabrott.

Förutom stölderna döms Avestabon för häleri, olovlig körning och narkotikabrott.

Mer läsning

Annons