Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skottlossning i Borlänge

/
  • Polisassistenten Rasmus Andersson bevakar området där skotten avlossades och där tomhylsor låg kvar på marken.

Vid 16.45-tiden larmades polis till Ängsplan på Bullermyren där skottlossning skett.
– Vi har inga uppgifter i nuläget om skador, säger polisen på plats.

Annons

De första uppgifterna på lördagen talade om att det var två grupperingar, sammanlagt 7 - 10 personer, ska ha stött på varandra i området mellan fastigheten Vallgatan 4 och det hyreshus som står med långsidan mot Ängsplan.

På söndagsförmiddagen dementerade dock polisen att det skulle handla om två gäng som skjutit på varandra. Uppgifter nu tyder på att det bara var ett gäng som skjutit och som varit på plats i Bullermyren.

Senare under söndagen var dock polisen - trots allt - inne på spåret med två gäng inblandade.

Vittnen som såg drabbningen hörde hur 5-6 skott avlossades innan de inblandade skingrades.

– Det ena gänget ska ha tagit Vallgatan västerut i riktning mot Tjärna Ängar och det andra gänget sprang norrut längs Allfarvägen, sa polisassistenten Rasmus Andersson på lördagskvällen.

Ett stort antal polispatruller fanns på plats där också ett område mellan de två hyresfastigheterna spärrats av. På marken innanför avspärrningarna låg också patronhylsor efter skottlossningen.

– Vad vi förstått så handlar det om yngre personer och det finns också gott om vittnen, säger polisinspektören Johan Alm.

Om någon av de inblandade har koppling till fastigheterna vid Ängsplan kan polisen i nuläget inte säga. Inte heller om någon verkar ha skadats vid skottlossningen.

– Vi har kontakt med sjukhusen ifall någon söker sig dit, säger Johan Alm.

Polisen vill nu gärna ha kontakt med personer som sett någon av grupperna då de lämnade Ängsplan.

– Någon har kanske sett grupper på fem personer eller mer som rört sig oroligt i området och verkat stressade, säger Johan Alm.

– Vi har mycket folk igång och som just nu även bedriver en omfattande inre spaning, säger han.

Den som har uppgifter att lämna kan kontakta polisen på det nationella numret 114 14, från mobil med valfritt riktnummer före.

Under natten har polisen förhört ett antal personer om skottlossningen. Inga personer är dock gripna misstänkt för något brott. Under söndagen kommer polisens tekniker göra brottsplatsundersökningar.

– Många förhör har gjorts men vi har ingen misstänkt. Vi fortsätter i dag med nya vittnen, eftersom fler hört av sig, säger Jonas Lilliemarck, vakthavande befäl vid polisen i Dalarna.

På söndagkvällen fanns fortfarande inga gripna för händelsen.

Mer läsning

Annons