Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samband mellan överfall ska ses över

/
  • Finns det ett samband mellan överfallen på Hälsinggårdsskolan (bilden) förra året och de senaste händelserna i Sandviken?

Den senaste tiden har flera överfall mot unga och barn skett i Sandviken. Dalapolisen inleder nu kontakt med Gävleborgspolisen för att se om det kan finnas samband med de överfall mot barn som anmäldes i Falun för omkring ett år sedan.

Annons

– Utredningen har lagts på ungdomsgruppen som ska se över ärendena.

Den senaste tiden har fyra överfall skett i Sandviken. Det första skedde den 17 februari då en flicka i 10-årsåldern ska ha varit nära att bli indragen i en bil. En förbipasserande lyckades avvärja händelsen och gärningsmannen ska försvunnit från platsen i en röd Volvo. Samma kväll ska en 16-årig flicka ha utsatts för ett våldtäktsförsök men lyckades slå sig fri.

Ytterligare två fall anmäldes tisdagen den 26 februari och i ett av de fallen har en person gripits som misstänkt. Det gäller en händelse där en 14-årig flicka drogs in i en trappuppgång. Han tros dock inte ha något med de tre övriga anmälningarna att göra.

I Falun anmäldes ett flertal händelser fram till våren 2012, som inleddes med att en elev vid Hälsinggårdsskolan berättade att han höll på dras in i en bil av en man. Något som kom att bli inledningen på en stor polisinsats där även skolorna agerade med skärpt tillsyn och extra bevakning.

En man i 50-årsåldern greps senare som misstänkt för försök till människorov, men kunde avfärdas från utredningen efter kort tid. Ingen har kunnat bindas vid händelserna och sedan våren 2012 har det inte kommit fler anmälningar med kopplingar till de händelserna.

Nu kommer Dalapolisen tillsammans med Gävleborgspolisen att titta på om det finns något samband mellan händelserna i Sandviken och Falun.

Mats Jonsson, chef vid kriminalens underrättelsetjänst på Dalapolisen säger att utredningen lagts på ungdomsgruppen som har, eller kommer att kontakta polisen i Sandviken angående överfallen.

– Brottssamordningen har lagt ut utredningen i Falun. Ungdomsgruppen som hade ärendet 2011 ska se över det här, men längre än så har vi inte kommit i nuläget vad jag känner till.

– Jag vet inte om man fått fram något av de kontakterna eller vad man har gjort ännu, men det är på gång. Den som höll i utredningen i Falun har gått i pension så det krävs också att de som tar över läser in sig på ärendet.

Mer läsning

Annons