Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisjakt slutade med krasch in i ett garage

/
  • 20-åringens försök att fly från polisen slutade med att han kraschade mot den här garagelängan på Kometgatan.
  • 20-åringens försök att fly från polisen slutade med att han kraschade mot den här garagelängan på Kometgatan.

När polisen i natt skulle stoppa en bil på Kometgatan i Borlänge försökte föraren smita. Det hela slutade dock med en krasch in i en garagelänga.

Annons

Det var vid 01.50-tiden som en polispatrull fattade intresse för en bil de mötte på Petter Blåders väg i stadsdelen Jakobsgårdarna. Att misstankarna var befogade visade sig snart också tydligt. Föraren tycktes inte ha något intresse av en träff med polisen och i ett försök att gömma sig svängde bilen in på Kometgatan.

Där blockerade dock en låst bom vägen in mot området med parkeringsplatser och garagelängor. Föraren, som inte så någon möjlighet att vända om, körde rakt igenom bommen och vidare in på parkeringsområdet.

Flyktförsöket blev dock inte särskilt lyckosamt. Inne på området kraschade bilen mot en garagelänga där två garageportar krossades av den flyende bilen.

Sekunderna senare kom också polispatrullen fram och kunde gripa föraren, en 20-årig Borlängebo som också visade tydliga tecken på att vara drogpåverkad.

Mannen fördes till polishuset där jouråklagare beslutade att han skulle anhållas. Där fick han även genomgå provtagning på grund av drogmisstankarna.

Då bilen genomsöktes påträffades ett stulet vapen och även narkotika.

– Det är ett kombivapen och vi tror oss veta vart det kommer ifrån, säger Janne Barck, utredare vid Borlängepolisen.

Enligt honom är 20-åringen, som är känd av polisen sedan tidigare, inte skriven som ägare till den bil han färdades i.

– Den är inte anmäld som stulen och vi håller på att försöka reda ut vems det är. Den registrerade ägaren påstår sig ha sålt bilen, säger Janne Barck.

20-åringen är inte skriven på någon adress i det område där han kraschade mot garagelängan.

– Nej, han är skriven på annat håll i Borlänge och vi kommer att göra en husrannsakan i hans bostad, säger Janne Barck.

I nuläget misstänks 20-åringen för grovt vapenbrott, narkotikabrott, både bruk och innehav, rattfylleri under drogpåverkan och grov vårdslöshet i trafik. Något beslut har ännu inte fattats kring om mannen ska begäras häktad.

Mer läsning

Annons