Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisbefäl polisanmäld

/

Ett polisbefäl i Mora är polisanmäld efter ett brandtillbud.

Annons

Det var i onsdags kväll, den 28 december, polisbefälet tände en eldkorg på sin balkong i centrala Mora. Det uppstod ett gnistregn och brandkåren larmades. Enligt uppgift från både polis och brandkår görs en polisanmälan med automatik vid tillbud som det i onsdags.

Polisanmälan rubriceras som allmänfarlig vårdslöshet. Utredningen får närmast ta fasta på vilken grad av brott det handlar om inom skalan ringa till grovt brott. Utryckning skedde från räddningsstationerna i Mora, Orsa och Rättvik då gnistregn upptäckts från den aktuella balkongen.

Det var kraftig blåst vid tillfället.

Enligt den tjänstegörande brandchefens rapport från händelsen ankom larmet som brand i byggnad av karaktären flerfamiljshus.

Vid framkomst observerades glöd från översta våningen. Brandmännen sprang upp till den aktuella våningen och kunde konstatera att det var en kontrollerad eldning.

Den tjänstegörande brandchefen konstaterar i sin rapport att det är ytterst olämpligt att elda på balkonger, i synnerhet om det blåste, som det gjorde i onsdags kväll. Om glöden tagit sig in via takfoten till vinden hade en storbrand kunnat vara ett faktum. 

Mer läsning

Annons