Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polis varnad efter dispyt med ordningsvakter

Då vakterna vid nöjesstället i Borlänge nekade polismannen att komma in ska han enligt vakterna visat upp sin tjänstelegitimation.
Polismannen nekar till detta men Rikspolisens personalansvarsnämnd tror mer på vakterna och varnar nu polismannen.

Annons

Det var den 5 mars som polismannen blev nekad att komma in vid nöjesstället. Enligt vakterna drog han då fram sin polislegitimation, något som inte gjorde någon skillnad för vakternas bedömning.

Mannen släpptes inte in och vakterna berättade senare också för en patrull som besökte dansrestaurangen om händelsen. De noterade även polismannens uppträdande i ordningsvaktsrapporten från kvällen som senare överlämnades till polisen.

Polismannen nekar till att han visat upp sin legitimation och anser dessutom att det fanns någon anledning till att han avvisades. Enligt honom nekades han troligen för att han utrett ett kriminellt gäng dit den ene av vakterna ska ha haft en koppling.

Polismannen har även lämnat in en skrivelse där de personer han var i sällskap med, bland annat hans sambo, intygat att vakten haft en avig, tvär och aggressiv attityd. De intygar även att polismannen inte kunnat uppfattas som berusad.

Personalansvarsnämnden ser dock ingen anledning till varför vakterna skulle ljuga om händelsen. De skulle i så fall riskera både straffrättsliga konsekvenser och riskera att mista sina förordnanden som ordningsvakter, konstaterar nämnden.

"Genom att förfara på det angivna sättet har du, i vart fall av oaktsamhet, åsidosatt vad som ålegat dig i anställningen. Någon omständighet som kan ursäkta ditt agerande har inte framkommit och felet kan inte anses som ringa", skriver personalansvarsnämnden om dock inte anser att en strängare påföljd än en varning är motiverad.

Mer läsning

Annons