Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Passagerare på färja tafsade på pojke – nu döms mannen för sexuellt ofredande

En man från Gagnefs kommun tafsade på en minderårig pojke och sade att pojken skulle följa med honom. Detta skedde på en Finlandsfärja i mars i år.
Nu döms mannen till dagsböter för sexuellt ofredande.
Själv förnekar han brott och hävdar att han aldrig skulle bete sig så mot ett barn.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Allt fler dalabilar underkänns vid besiktningen – Här är de 49 vanligaste felen

Stort dokument om världssuccén The Hives: "Vi har varit med under varandras musikaliska uppväxt"

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömde mannen är i 45-årsåldern och bosatt i Gagnefs kommun. I mars i år befann sig mannen på en Finlandsfärja.

En minderårig pojke har berättat att mannen plötsligt kom fram till pojken, lade en hand på pojkens axel och lade den andra handen på insidan av pojkens ena lår, nästan vid ljumsken. Pojken har även berättat om att mannen sade något om att pojken skulle följa med honom.

Efter detta blev pojken jätterädd och gick därifrån. Han letade på en förälder som kontaktade personalen på färjan. Sedan var pojken rädd och frågade flera gånger under kvällen om dörren till hytten var låst. Han var rädd över att riskera att träffa mannen dagen efter.

En man från Gagnefs kommun har dömts för sexuellt ofredande mot en minderårig pojke. Brottet har begåtts på en Finlandsfärja i mars i år. Mannen förnekar brott. OBS: Det är inte färjan på bilden som brottet begicks på.

Pojkens berättelse får stöd av en släkting till pojken som såg händelseförloppet och uppfattade mannens agerande som sexuellt. Pojkens förälder samt en vakt på färjan har berättat om att pojken efter händelsen var helt hysterisk. Föräldern har även berättat om att pojken hade svårt att sova efter händelsen. Enligt vakten var mannen inte speciellt berusad utan mer salongsberusad.

Mannen själv har förnekat brott. Han har berättat om att han var ordentligt berusad vid tillfället och inte minns någonting av händelsen. Han vaknade till först när han var inlåst och då sade personalen att han hade gjort något mot ett barn.

Mannen blev då kallsvettig, han har uppgett att han aldrig skulle göra någonting mot ett barn, oavsett hur berusad han var samt att han absolut inte hade något sexuellt intresse för barn. Mannen har berättat att han ville se övervakningsfilmer från platsen men att han fick veta att det inte fanns några sådana filmer.

Falu tingsrätt anser att pojken har lämnat trovärdiga och tillförlitliga uppgifter som får stöd av släktingens vittnesmål samt de uppgifter från föräldern och vakten om hur pojken betedde sig efter händelsen.

Därför anser tingsrätten att det är utrett att mannen har berört pojken på låter och axeln samt sagt att han skulle följa med honom. Därmed kränkte mannen pojkens sexuella integritet, anser tingsrätten som även anser att mannen borde ha antagit att pojken var under 15 år.

Falu tingsrätt dömer mannen för sexuellt ofredande. Han döms till att betala 80 dagsböter à 390 kronor, sammanlagt 31 200 kronor. Dessutom ska han betala 5 000 kronor i skadestånd till pojken samt 800 kronor till Brottsofferfonden.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons