Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två bilar kolliderade på riksvägg 66

Vid 17-tiden på söndagen larmades räddningstjänsten till Tandö, väster om Malungsfors. Det var två bilar som kolliderat och en av dessa hade hamnat i diket. Några personer fick föras till sjukhus, men ingen uppges vara allvarligt skadad.

Annons

Olycksbilen blev stående i diket efter olyckan.

Det var en personbil med fyra personer som kommit över på fel sida av körbanen och där kolliderat med ett mötande fordon. De två fordonen slog ihop i höjd med strålkastaren fram och sedan gled de förbi varandra, innan bilen som kommit över på fel sida, kolliderade med den mötande bilens släpvagn.

Vid kollisionen med släpvagnen slets hela sidan på personbilen upp och dörren slets loss. Efter kollisionen hamnade denna personbil i diket.

Släpvagnen hade en kåpa över flaket och var lastad med snöskotrar, men vid krocken slets kåpan över flaket av vagnen.

Personebilen som kom över på fel sida hade förutom föraren tre passagerare och den ingick i ett sällskap med ytterligare en bil som körde bakom. I den bilen fanns anhöriga till de som var med i olyckan.

Det blev stopp i trafiken en stund, under tiden som fordonen bärgades och de skadade togs om hand av räddningspersonal.

Bilen med släpvagnen, en minibuss, är hemmahörande i traken. De övriga inblandade i olyckan är hemmahörande i Örebrotrakten.

Mer läsning

Annons