Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna skadad efter skoterolycka – förd till sjukhus med helikopter

På fredagseftermiddagen larmades räddningstjänsten i Vansbro för att hjälpa en skoterförare som skadat sig. Efter en räddningsinsats som förvårades av både väder och väglag kunde personen till slut föras med ambulanshelikopter till sjukhus.

Annons

Strax före klockan 14.00 på fredagen kom uppgifter om en skoterolycka på Ljungbergsmossen, i närheten av Lillfjället, mellan Äppelbo och Tyngsjö.

Det visade sig handla om en kvinna i 47-årsåldern som hade kört ner i en grop – något som orsakad en kraftig smäll som gjorde att hon skadat sig i ryggen.

Räddningstjänsten larmades till platsen som ligger mycket avsides och det var länge oklart hur de skulle ta sig fram till den skadade kvinnan.

– Platsen ligger minst sagt avsides, konstaterade Bo Lundberg, räddningschef i beredskap.

Ambulanshelikoptern larmades, men kunde enligt SOS Alarm inte flyga på grund av vädret. Istället var det en helikopter från Karlstad som fick rycka ut.

Kvinnan, som ej är hemmahörande i länet, var i sällskap med ett flertal andra personer. Dessa kunde till slut hjälpa henne till en vändplan där ambulanshelikoptern väntade.

Vid 15.50-tiden hade kvinnan lastats i helikoptern och var på väg till sjukhus i Karlstad.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning