Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dykare sökte förgäves efter 76-åringen – nu avbryts räddningsinsatsen

Sökandet efter 76-åringen som försvunnit i Bjursås avbröts på lördagen. Då hade räddningstjänsten förgäves letat i en sjö efter att ha hittat klädesplagg som kan ha tillhört mannen.

Annons

Räddningstjänsten dök på lördagsmorgonen vid sjön Nässmälingen söder om Bjursås. Dykningen var kopplad till några ytterklädesplagg och andra tillhörigheter, som kan ha tillhört mannen enligt SVT Dalarna. Sökandet avbröts kl 10.30 och gav inte något resultat.

Mannen försvann för tre dagar sedan och sökinsatsen är inne på det andra dygnet. Tidsutrymmet för att hitta 76-åringen minskar, enligt polisen.

Inget brott misstänks.

Enligt TT avbröts räddningsinsatsen senare på lördagen eftersom rättsläkare anser att det är osannolikt att mannen är vid liv om han vistats utomhus.

– Har han blivit liggande i skogen efter att ha råkat ut för till exempel någon sjukdom befarar vi också att han kan vara död, säger Anders Gustavsson, vakthavande polisbefäl i Dalarna.

Mannen är fortfarande efterlyst som försvunnen.

– Men vi söker inte aktivt längre, däremot fortsätter vi med sådant som att kontrollera med 76-åringens grannar, vänner och bekanta, säger Gustavsson.

Läs även: Skallgång efter försvunnen 76-åring i Bjursås – se vårt tv-inslag inför skallgången

Se vår livesändning från skallgången under fredagen här

Mer läsning