Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Buss med skolungdomar hamnade i diket: "Alla blev rädda"

En trafikolycka med en buss inträffade på tisdagsmorgonen på väg 621 i höjd med Hagge golfklubb mellan Ludvika och Smedjebacken.

Annons

Larmet om olyckan kom in klockan 8.06. Det var när bussen skulle lämna en busshållsplats efter att två passagerare gått på som den hamnade i diket.

– Den har glidit ned med bakändan i diket och fronten står kvar på vägen, säger Jonas Dorg, räddningsledare vid Smedjebackens räddningstjänst.

När bussen skulle backa ut från en hållplats nära Hagge golfbana började den glida och hasade ned i diket på andra sidan vägen.

Tio personer, främst skolungdomar, var inblandade i olyckan, men kunde ta sig ur bussen och ska ha klarat sig utan skador. Resenärerna fick åka ersättningsbuss från platsen.

– När bussen skulle backa ut från hållplaten började den glida ner i diket på andra sidan vägen. Alla blev rädda och jag hörde något skrik. Vi ville ut så fort vi kunde, säger Nathalie Norling, 18, från Smedjebacken, som var med på bussen.

Flera fordon från räddningstjänsten i Smedjebacken samt ambulans och polis kallades till olycksplatsen. Samtliga passagerare liksom bussföraren ska dock ha klarat sig undan skador.

Halt väglag rådde på flera håll i Västerbergslagen under tisdagsmorgonen. Bengt Benjaminsson, vice vd vid Dalatrafik, berättar om problem på framför allt linjen mellan Ludvika och Grängesberg.

– Där hade vi kraftiga förseningar under morgonen, på turerna både från Grängesberg och från Ludvika. Men det har inte varit några allvarliga incidenter, säger Benjaminsson som dock konstaterar att skolelever och vuxna som åker med de här bussarna förmodligen kom för sent till sina arbetsplatser på tisdagsmorgonen.

Det är just nu stora störningar i busstrafiken i flera delar av länet på grund av halka.

Läs också (Plus): 200 bilar förutser och varnar för halka – Trafikverket testar ny teknik

Olyckan inträffade i närheten av Hagge golfklubb.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning