Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu åtalas mannen som försökte preja kvinnorna av vägen – misstänks för en rad grova brott

En man från södra Dalarna åtalas för en rad grova brott mot en kvinna som han haft en relation till. Mannen ska ha misshandlat och dödshotat henne vid upprepade tillfällen. Till slut försökte han köra på den bil hon, och tre andra kvinnor, färdades i under en biljakt i över 100.

Annons

Vansinnesfärden ska ha inträffat i mars utanför Hedemora. Mannen, som är i 30-årsåldern, försökte tre gånger köra på den framförvarande bilen. Vid det sista tillfället ska bilarna ha färdats i en hastighet i över 100 kilometer i timmen.

Läs mer: Man försökte preja bil med fyra kvinnor av vägen

Läs mer: Mannen som försökte preja kvinnorna av vägen har häktats

Enligt stämningsansökan rubriceras brottet som försök till grov misshandel, "som grovt eftersom gärningen var livsfarlig". Mannen själv vidgår själva händelseförloppet men förnekar brott.

Mannen häktades direkt efter den livsfarliga biljakten. Senare har en rad andra allvarliga brottsmisstankar mot honom rullats upp.

Mannen misstänks nu också för grov kvinnofridskränkning mot den kvinna han haft en relation med. Under hösten ska han upprepade gånger hotat henne till döden via telefon.

I november ska han ha slagit henne med ett basebollträ mot knä och huvud, knuffat henne så hon landat i krossat glas, vält en garderob över henne och sagt: "Nu dör du!"

I december ska han slagit henne i huvudet med skaftet till en innebandyklubba och kastat en tång på henne. Under vårvintern ska han ha slagit henne över munnen och hotat med att "dränka henne och skära halsen av henne med kniv". Han ska vid flera tillfällen ha hotat henne med luftgevär.

När det gäller misstankarna om grov kvinnofridskränkning förnekar mannen brott.

Mannen åtalas också för en rad andra brott: misshandel av en annan person, skadegörelse av ett fordon, grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik, olaga hot med mera.

Mer läsning

Annons