Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mordbrännare dömd till tre och ett halvt år

Annons

Det var den 11 juli i år som den 30-årige mannen under några timmar gjorde sig skyldig till brotten i Malung. Under rättegången erkände den åtalade och han skall sitta kvar i häkte till dess domen vinner laga kraft.

Det började med att den 30-årige mannen satte eld på en personbil efter Europaväg 45 mellan Malung och Värmland.

Han fortsatte sedan till Malung där han tände eld i en större träfastighet. Ett snabbt ingripande av bland annat brandkåren gjorde att en brandkatastrof kunde avvärjas.

Någon timme senare anlade den 30-årige värmlänningen en brand i en bostadsfastighet i Jägra i Malung. Den fastigheten brann ner till grunden.

När den 30-årige mannen sedan flydde var det personer som hade uppmärksammat honom. Efter att han kört av vägen i Östra Utsjö efter riksväg 71 söder om Malung kunde han gripas av polisen. Det var i samband med det omhändertagandet som han också gjorde sig skyldig till hot mot tjänsteman då han hotade en av polismännen. Ett hot som tingsrätten i sin dom bedömer som ringa. Eftersom han var drogpåverkad dömdes han också för rattfylleri, och för grov olovlig körning eftersom han saknade körkort.

Under polisförhören erkände den 30-årige mannen och gjorde samma sak i samband med huvudförhandlingen i Mora tingsrätt.

En tidigare dom från december förra året på skyddstillsyn som han blivit villkorligt frigiven för innefattas också i det nya straffet på tre och ett halvt års fängelse.

Det var också det som åklagaren yrkade i mordbrandsrättegången och Mora tingsrätt gick helt på åklagarens linje. Den åtalades försvarare ansåg att det borde räcka med två års fängelse, men Mora tingsrätt utdömde alltså till fängelsestraffet på tre år och sex månader.

Mer läsning

Annons