Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Monterade hundpejl i före dettas sovrum

Redan 2002 hade kvinnan avslutat förhållandet med mannen, men han var fortfarande starkt fäst vid henne. Då hon började umgås med en ny man monterade hennes före detta in en hundpejl i hennes sovrum.
– Jag ville höra om du säger att du älskar honom, för det har du alltid sagt till mig, var hans förklaring till pejlen.
Nu har han åtalats för olaga hot, ofredande, hemfridsbrott och flera överträdelser av besöksförbud.

Annons

Paret hade två barn tillsammans då kvinnan avslutade förhållandet. Mannen hade svårt att acceptera detta och han uppsökte henne ofta för att få tala ut. Hösten 2010 träffade kvinnan en ny man, ett förhållande som den gamle hade svårt att acceptera. Den 19 november 2010 ringde han till kvinnan och hotade döda henne, en vecka senare trängde han sig in i kvinnans bostad mot hennes vilja.

Någon gång i februari eller mars 2011, dagen efter att mannen hämtat barnen, upptäckte kvinnan en svart liten dosa med blinkande lampa på en tavellist vid sängen. Det var mannens hundpejl som han monterat dit för att kontrollera om kvinnan skulle säga att hon älskade den nye mannen.

På morgonen den 24 april kom mannen in i kvinnans bostad och lade sig i hennes säng. Kvinnan gick in till en granne varifrån polisen larmades. Samma dag fick mannen besöksförbud, vilket innebar att han inte fick besöka henne, ta kontakt med eller följa efter henne. Mannen bröt dock mot besöksförbudet vid flera tillfällen, dels genom att söka kvinnan på telefon men också genom att besöka henne i hennes hem.

Mannen har förklarat brotten mot besöksförbudet med att han ville diskutera barnens problem med kvinnan. Han har erkänt att han hotat ta livet av henne men han säger att det inte var allvarligt menat.

I ett brev till polisen skriver mannen att han känner sig orättvist behandlad. "Hon kastar skit på mig och det låter som att jag alltigenom är en skitstövel. Hon säger att jag kommer för att bråka, när det är hon som skriker så att döda vaknar. Jag försöker prata med henne om saker som bekymrar mig eller mina barn och hon kallar det för bråk".

Åtalet mot mannen omfattar tolv punkter, varav åtta handlar om brott mot besöksförbudet.

Mer läsning

Annons