Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt för att ha misshandlat sin hustru

Annons

I början av januari offentliggjorde makarna och de internationellt kända äventyrarna Titti och Mikael Strandberg att de tänkte gå skilda vägar. Efter 17 år tillsammans hade paret separerat och ansökt om skilsmässa.

"Det är en oerhört tung tid för oss båda nu" sade Mikael Strandberg i en kommentar till tidningen.

I förra veckan, lite drygt tre månader efter det att han flyttat från det gemensamma huset i Särna och i stället bosatt sig i Grövelsjön, greps Mikael Strandberg av polis.

Han informerades då om att han polisanmälts för att vid upprepade tillfällen ha utsatt sin hustru Titti för grovt våld.

Något som Mikael Strandberg förnekar.

Under den gångna helgen begärde åklagaren Mikael Strandberg häktad.

På söndagen hölls förhandlingen och då häktades han av länets jourdomstol, på sannolika skäl misstänkt för grov kvinnofridskränkning och ett fall av grov misshandel.

Häktningsbeslutet överklagades och i går prövade Svea hovrätt saken.

Under eftermiddagen meddelade hovrätten sin inställning. Liksom tingsrätten anser hovrätten att Mikael Strandberg på sannolika skäl är misstänkt för grov kvinnofridskränkning. Brott som ska ha skett under perioden januari 2005 fram till oktober 2006, medan den grova misshandeln ska ha ägt rum den 19 augusti förra året.

Mikael Strandberg mötte sin blivande fru genom ett radioprogram som han medverkade i på 1980-talet. Sedan dess har paret genomfört flera uppmärksammade expeditioner, bland annat genom Massajland och i Argentina. Den senaste resan gick till Sibirien, men den fick Titti Strandberg avbryta på grund av hjärtproblem.

Makarna har också gjort flera föreläsningsturnéer genom landet, skrivit böcker och gett ut filmer.

Titti Strandberg vill i nuläget inte kommentera det Mikael Strandberg är misstänkt för. Brott som kan, om han av domstol anses skyldig, innebära sex års fängelse.

Åtal mot honom ska vara väckt senast den 26 januari.

Mer läsning

Annons