Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maskeradligans topp gripen i Skåne

/

Helsingborgspolisen sköt under natten mot onsdagen varningsskott mot den 56-årige man som under 1980- och 1990-talet var känd som Maskeradligans ledare.

Annons

Ingen person skadades vid skottlossningen.

Mannen greps av polisen och är misstänkt för grovt narkotikabrott, skriver hd.se. Ytterligare fyra personer är också misstänkta för brottet.

Stockholmspolisen, som leder en omfattande narkotikautredning med koppling till gripandena i Skåne, vill inte kommentera varför poliserna var tvungna att använda sina tjänstevapen.

Maskeradligan fick sitt namn eftersom de utförde flera grova rån utklädda, bland annat till poliser.

Den 56-årige ligaledaren var i ett par års tid bosatt i Sundborn utanför Falun. Han studerade på Högskolan Dalarna.

I ett års tid bodde ligaledaren hos en familj i Sundborn. I en intervju med Falu Kurirens Jan Broman i september 1999 - i samband med att ligaledaren och ytterligare en person i ligan (också med viss koppling till Sundborn) greps med falska polisuniformer - berättade familjen där ligaledaren bodde att 56-åringen var en renlevnadsmänniska och få visste om hans bakgrund.

Redan 1985-1986 blev Maskeradligan rikskänt efter ett antal grova rån. Tio år senare frigavs huvudmännen i ligan och placerades då i familjehem i Sundborn. (TT-DT)

Mer läsning

Annons