Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mannen misstänktes ha hotat poliser med IS och bomber – frikänns av tingsrätten

En man från Borlänge skulle ha hotat två poliser med snack om IS och att spränga bomber.
Själv förnekar mannen brott och hävdar att han inte uttryckt sig på det sättet.
Falu tingsrätt väljer nu att frikänna mannen från brottsmisstankarna.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Allt fler dalabilar underkänns vid besiktningen – Här är de 49 vanligaste felen

Cancer är det värsta och bästa som hänt Tomas – vände diagnosen till något positivt

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

En Borlängebo i 25-årsåldern åtalades i augusti vid Falu tingsrätt misstänkt för hot mot tjänsteman. Detta efter en händelse på Nationaldagen 2015 då mannen skulle ha hotat två polisen till livet, vilket skulle ha skett vid polisstationen i Borlänge.

Den ena polisen har vittnat om att Borlängebon hotade honom och en kollega till honom. Han har uppgett att han i dag har dåligt minne av händelsen, men vet att han har träffat Borlängebon flera gånger.

Polisen hänvisar till sin promemoria om händelsen att Borlängebon uttalade hot om att döda honom och kollegan och att det bland annat var tal om IS och att spränga bomber. Polisen har uppgett att han bara skriver ner sådant om det går över gränsen för vad han anser sig kunna tåla i tjänsten och om han där har skrivit om ett dödshot så måste det ha varit på riktigt.

En man från Borlänge skulle ha hotat två poliser med snack om IS och att spränga bomber. Detta skulle ha skett vid polishuset på Wallintorget i Borlänge på Nationaldagen 2015. Själv förnekar mannen brott och har nu frikänts av Falu tingsrätt.

Den misstänkte Borlängebon har förnekat brott. I förhör har han uppgett att han var berusad vid tillfället och att han försökte få en reaktion av poliserna. Han har dock uppgett att han inte har uttryckt sig så som polisen hävdar och att han inte minns att han skulle ha sagt något om några bomber.

Falu tingsrätt konstaterar att ord står mot ord kring vad som inträffade. Tingsrätten konstaterar dock att polismannen inte kunnat återge fler detaljerade minnesbilder av händelseförloppet. Tingsrätten anser även att Borlängebon har lämnat uppgifter om sina avsikter med samtalet med poliserna, samt kring sina ordval.

Även om polisen antecknat iakttagelser i en promemoria så anser tingsrätten att det är ovisst exakt hur omständigheterna var och vilket uppsåt Borlängebon kan ha haft. Därför frikänner tingsrätten Borlängebon från misstankarna.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons