Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mannen hade narkotika i kökslådan – döms till samhällstjänst för narkotikasmuggling

Avestabon hade narkotika i kökslådan. Dessutom fastnade ett paket, innehållande narkotika, i tullen på Arlanda. Paketet var adresserat till Avestabon.
Mannen döms nu för narkotikasmuggling och ringa narkotikabrott.
Han förnekar smugglingen men erkänner det ringa narkotikabrottet.

Annons

Den nu dömde mannen är i 40-årsåldern och bosatt i Avesta kommun. I februari i år åtalades mannen misstänkt för narkotikasmuggling samt ringa narkotikabrott.

Mannen har förnekat brott när det gäller narkotikasmuggling men erkänt brott när det gäller ringa narkotikabrott.

Ett paket med narkotika, adresserat till en man i Avesta kommun, fastnade hos Tullverket på Arlanda. Mannen har nu dömts för narkotikasmuggling samt ringa narkotikabrott.

Den 14 augusti i fjol kom ett paket till Tullverket på Arlanda. Paketet hade skickats från Kina, var adresserat till mannen och innehöll 101 gram Dibutylon, som är narkotikaklassat. Då mannen inte hade anmält detta till tullbehandling bröt han mot villkoren för införseln.

Den 24 november i fjol hittades 0,10 gram Dibutylon i en kökslåda hemma hos mannen, intill en tom försändelse från Kina. Mannen har uppgett att narkotikan i kökslådan egentligen tillhör en kompis men att mannen har blivit bjuden på narkotikan och visste om att den fanns i lådan.

Men när det gäller försändelsen från Kina, som fastnade i tullen på Arlanda, har mannen ingen förklaring. Hans enda förklaring till paketet med narkotikan är att det kan ha funnits personer i mannens bekantskapskrets som har beställt narkotikan i hans namn.

Falu tingsrätt anser att det framstår som "osannolikt och långsökt att en bekant till NN skulle betala för narkotika och beställa det i NN:s namn och till dennes adress, utan att på något sätt underrätta NN om detta".

Mannen döms nu till skyddstillsyn med 100 timmars samhällstjänst. Tingsrätten skriver i sin dom att om fängelse hade utdömts som straff så hade mannen dömts till fyra månaders fängelse. Dessutom undanröjs en tidigare utdömd skyddstillsyn. Mannen ska även betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

Mannen är tidigare dömd för flera narkotikabrott, senast den 10 november i fjol då mannen dömdes för innehav av cirka 10 gram Dibutylon till skyddstillsyn med 40 timmars samhällstjänst.

■■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons