Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mannen följde med pizzabudet och trängde sig in hos exfrun – döms för misshandel och hemfridsbrott

En man från Borlänge har dömts till två månaders fängelse för misshandel, ringa misshandel och hemfridsbrott.
Mannen följde med ett pizzabud upp i trapphuset och trängde sig in hos sin exfru där han misshandlade en vän till henne.
Han erkänner misshandeln men förnekar hemfridsbrott.

Annons

Den nu dömde mannen är i 35-årsåldern och bosatt i Borlänge. Han har dömts till två månaders fängelse för att ha trängt sig in hemma hos sin exfru, knuffat omkull henne och sedan misshandlat en man som befann sig i bostaden.

Det var den 21 augusti i fjol som mannen kom hem till sin exfru, på en adress i Borlänge. Kvinnan och en manlig vän hade beställt hem pizza och när kvinnan öppnade dörren för att släppa in pizzabudet trängde sig hennes exman in i bostaden.

Mannen har erkänt att han misshandlade den man som befann sig i bostaden, eftersom han blev "förbannad och svartsjuk". Dessutom erkänner han att han föst undan sin exfru innanför dörren och att han erkänner ringa misshandel mot henne, om det var så att kvinnan skadade sig.

Läs även: Man stördes av kortspelande grannar – anmäls för hemfridsbrott

Borlängekvinnan och hennes vän hade beställt hem pizza. Kvinnans exman slog dock följe med pizzabudet och trängde sig in i bostaden när kvinnan öppnade dörren. OBS: Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Mannen åtalades även misstänkt för hemfridsbrott, vilket han själv nekade till. Falu tingsrätt konstaterar i sin dom att mannen tidigare visserligen hade bott i den aktuella bostaden tillsammans med kvinnan, samt att hans namn stod kvar vid porten och på dörren, men då han inte hade tillgång till nyckel, inte betalade hyra och var folkbokförd på en annan adress så anser tingsrätten att mannen ska dömas för hemfridsbrott då han olovligen trängde sig in i bostaden.

Mannen döms även för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål, då han den 6 juli 2016 hade en expanderbar batong i ett fordon på Jussi Björlings väg i Borlänge. Mannen erkänner brott.

Mannen var även åtalad för att, den 20 augusti i fjol, ha hotat en kvinna på en plats i Borlänge. De båda hade tidigare en relation, som pågick fram till juli. Mannen förnekar brott.

Falu tingsrätt dömer mannen till två månaders fängelse för misshandel, ringa misshandel, hemfridsbrott samt för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Tingsrätten anser att både mannens och kvinnans berättelser är trovärdiga. Däremot, påpekar tingsrätten, har inte vittnet hört något hot utdelas och därför finner tingsrätten det inte styrkt att mannen ska ha hotat kvinnan. Han frikänns därför från åtalspunkten om olaga hot.

Falu tingsrätt påpekar i sin dom att mannen förekommer under 16 avsnitt i belastningsregistret och att han dömdes till skyddstillsyn för misshandel i december 2015. Eftersom mannen nu gjort sig skyldig till brott under pågående prövotid dömer Falu tingsrätt honom till två månaders fängelse.

Han ska även betala 15 504 kronor i skadestånd till mannen som han misshandlade samt 800 kronor till Brottsofferfonden.

■■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons