Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mannen döms för sexuellt ofredande – kontaktade minderårig flicka via Facebook

En man från Mora kommun kontaktade en minderårig flicka via Facebook och frågade hur stora bröst hon hade.
Nu döms mannen för sexuellt ofredande.
Mannen själv förnekar brott.

Annons

Mer Blåljusläsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Många döms men långt ifrån alla betalar – mer om hur skadestånd fungerar

Allt fler luras på pengar – här är bedragarnas vanligaste knep och så skyddar du dig

Den nu dömde mannen är i 50-årsåldern och bosatt i Mora kommun.

En morgon i början av oktober i fjol fick en flicka, som var under 15 år gammal, flera meddelanden via Facebook Messenger av en man som bland annat ville att flickan skulle skicka bilder på sitt könsorgan.

Flickan har i förhör uppgett att hon skickade ett par selfies till mannen men att hon även försökte skämta bort frågan om hon kunde skicka en bild på sitt könsorgan. Hon har även berättat att hon redan från början förstod vad mannen menade.

Mannen själv förnekar gärningarna. Enligt honom har han varken skickat eller skrivit det som han anklagas för. Han har även uppgett att han inte har en aning om hur det har gått till men det kan vara någon som har kommit på hans lösenord.

Han har uppgett att han inte har lånat ut sin telefon till någon och att han inte har lämnat ut sitt lösenord till Facebookkonto till någon.

Mora tingsrätt har dömt en man från Mora kommun till dagsböter för sexuellt ofredande.

Tingsrätten skriver i sin dom att mannen till en början skrev till flickan att han var född 2002, alltså 14 år. Sedan skrev han sin verkliga ålder och undrade om det gjorde något, samt att han, utöver att be flickan att skicka bilder på sitt könsorgan, även frågade henne hur stora bröst hon hade.

"Tingsrätten finner att meddelandena på Facebook Messenger-profilen NN haft en tydlig sexuell inriktning samt att användaren av profilen har upplysts om flickans ålder och att flickan var under 15 år", skriver tingsrätten i sin dom.

Angående mannens förklaring till det inträffade anser tingsrätten att det hela framstår som rena efterhandskonstruktioner.

Mannen döms därför för sexuellt ofredande. Mannen döms att betala 60 dagsböter à 160 kronor, totalt 9 600 kronor. Däremot avslog tingsrätten flickans skadeståndsyrkande på 5 000 kronor.

Dessutom ska han betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons