Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många försök till bilstölder i Hedemora

/

Annons

Bilar parkerade på bland annat Melinsgatan, Landsgatan, Långgatan, Skördegatan, Sturegatan, Östra Järnvägsgatan, Garvaregränd, Gussarvsgatan, Garpgatan och Strandgatan visar tydliga tecken på att någon försökt stjäla dem.

På onsdagsmorgonen sågs två ynglingar lämna en bil på Tunvägen. Bilen visade tecken på stöld. Det visade sig också att den stulits från Sturegatan någon gång mellan den 7 och 8 september.

En kvinna drabbades två gånger med ett dygns mellanrum. Under tisdagsnatten var det någon som slagit sönder handtaget till en av framdörrarna på hennes VW Jetta. Bilen stod parkerad på en gård vid Garpgatan. Under onsdagsnatten förstördes handtaget till den andra framdörren. Bilen stod då parkerad på Strandgatan, omkring en kilometer från den plats bilen stod parkerad under tisdagsnatten.

- Det finns all anledning att tro att stöldförsöken hänger ihop, säger Stefan Engström vid Avestapolisen.

- Så här brukar det gå till när någon eller några försöker lära sig att stjäla bilar. De fordon som framförallt drabbas är de äldre som saknar startspärr. Det blir färre och färre av dessa bilar kvar och de som finns drabbas allt mer av tillgrepp och tillgreppsförsök. För de drabbade ställer det till problem och blir kostsamt. I bland lönar det sig inte ens att reparera, utan det är skrotning som återstår.

Ett sätt att gardera sig är att skaffa en rattkrycka. En sådan kostar några hundra, men biltjuvar brukar undvika bilar som har detta stöldskydd, säger Stefan Engström.

Mer läsning

Annons