Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man ska ha stulit bil genom att hota med kniv – åtalas för flera brott

En man från Falun har åtalats misstänkt för flera brott som ska ha begåtts i Falun i april i år.
Det gäller bland annat övergrepp i rättssak samt två bilstölder, varav den ena ska ha skett under knivhot och därmed anses vara ett grovt brott.
Mannen själv förnekar samtliga gärningar.

Annons

Mer Blåljusläsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Åtta bra tips: Så skyddar du dig mot inbrott

Drabbad av inbrott – så ökar du chansen att få dina värdesaker tillbaka

Många döms men långt ifrån alla betalar – mer om hur skadestånd fungerar

En man i 40-årsåldern från Falun har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för en rad brott.

Enligt åtalet ska mannen, den 23 april i år, ha tvingat till sig en bil genom att rikta en kniv mot en man och krävt att denne skulle överlämna bilnycklarna. Detta ska ha skett i centrala Falun.

Mannen ska sedan ha tagit bilen i fråga och kört i väg, trots att han saknade körkort.

I samband med detta ska mannen även ha hotat den andre mannen med våld om denne polisanmälde händelsen. Den åtalade mannen ska, enligt åtalet, ha sagt något i stil med att den andre mannen "inte skulle blanda in polisen" eftersom det då "bara skulle bli värre för honom".

Dagen efter händelsen ska den åtalade mannen ha ringt till samme man och hotat honom genom att säga att "jag är din värsta mardröm" och att han skulle "fixa" den andre mannen samt "täppa till käften" på honom.

För ovannämnda händelser har mannen nu åtalats misstänkt för övergrepp i rättssak, grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, olaga tvång, olovlig körning samt olaga hot.

En man från Falun har åtalats misstänkt för flera brott, bland annat två bilstölder i Falun. Vid den ena bilstölden ska mannen ha hotat bilägaren med kniv. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Den 22 april ska mannen ha hotat en annan man genom att säga att den andre mannen skulle passa sig samt att han skulle kasta ner den andre mannen i backen, eller något liknande. Detta ska ha skett på en plats i centrala Falun.

Samma dag ska den åtalade mannen ha hotat samme man genom att skicka hotfulla sms med innebörd att han skulle göra slut på den andre mannen samt att denne borde sova med ett öga öppet och liknande.

Dagen efter ska den åtalade mannen även ha skickat ett sms med en bild på en karta med den andre mannens adress markerad med en pil samt två timglas, vilket åklagaren anser är ett hot om att den andre mannen skulle skadas.

Mannen åtalas därför misstänkt för ytterligare tre fall av olaga hot.

En man från Falun har åtalats för flera brott, bland annat olaga hot. Mannen ska ha skickat hotfulla sms med sin mobiltelefon. OBS: Bilden är arrangerad.

Mannen ska även, den 11 april i år, ha stulit en bil från Holmtorget i centrala Falun. Sedan ska han ha kört bilen ner till Malmö. Ett par dagar senare ska mannen nämligen ha stoppats i Malmö där han ska ha kört bilen trots att han var påverkad av narkotika och saknade körkort.

Därför åtalas mannan även misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel, rattfylleri, ringa narkotikabrott samt olovlig körning.

Dalarnas försäkringsbolag yrkar på skadestånd från mannen, för bärgningskostnader 1 280 kronor samt reparationskostnader på 2 285 kronor.

Bilägaren yrkar på 2 350 kronor i skadestånd av mannen, för självrisk samt ersättning för refillkort till mobiltelefon, då bilägarens mobiltelefon var kvar i bilen.

Den åtalade mannen förnekar samtliga gärningar som han åtalas för.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons