Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man mördad på öppen gata

/

En 44-årig man avled sedan han överfallits på öppen gata i Ludvika. Han hade varit på julfest och befann sig i sällskap med två andra män när minst två personer gav sig på dem. Ingen misstänkt har gripits för mordet.

Annons

– De tre männen var på Carlavägen sent på fredagskvällen när de enligt uppgifter blev överfallna och slagna och sparkade. Vittnen har berättat att det rörde sig om oprovocerat våld. Flera sparkar utdelades när mannen låg ner på gatan. Men det finns inga uppgifter om att några tillhyggen använts, säger länsvakthavande polisbefälet Göran Lekander i Dalarna till TT.

Minst två, kanske så många som fyra–fem, gärningsmän gav sig på trion, enligt vittnen. 44-åringen blev svårast skadad. Han ska ha andats svagt men var i mycket dåligt skick när ambulansen kom.

Personalen arbetade med livräddande insatser under färden, men strax efter ankomsten till Falu lasarett dödförklarades mannen av läkare.
En av de andra två männen som blev överfallen vårdas på Ludvika sjukhus för lindriga skallskador. Den tredje flydde undan gärningsmännen, och polisen har inte fått någon kontakt med honom.

Ett stort antal vittnen har förhörts och delar av Carlavägen har spärrats av.
– Nu går vi igenom uppgifterna och arbetar med inre spaning, säger Göran Lekander.

Vet du något mer?

Mejla 72023@dt.se eller ring vår reporter Linda Solum 070-254 10 22.

Mer läsning

Annons