Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Män åtalas för vapenbrott

Två män åtalades på fredagen för en rad olika brott. Bland annat har männen påträffats med ett hagelgäver, hotat ordningsvakter samt misshandlat en kvinna vid två olika tillfällen.

Annons

Någon gång i början av 2011 har de två männen, båda 25 år, kommit över ett hagelgäver som de i samförstånd med varandra tagit hem till den ene mannens lägenhet i Borlänge. Vapnet beslagtogs av polis 24 mars i år. Bägge åtalas för vapenbrott och har i förhör erkänt sig skyldiga.

Vid samma tillfälle hittades åtta gram cannabisharts, vilket endast den ene ställs till svars för under åtalspunkten narkotikabrott.

Vidare har duon, enligt åtalet, 30 juli i år hotat två ordningsvakter utanför ett diskotek i Borlänge. När männen vägrades inträde svarade den ene med hota om att hämta en hund som han tänkte bussa på vakterna. Under tiden formade den andre mannen sina fingrar till en pistol som han låtsades avfyra mot dem. På grund av detta ställs de inför rätta för hot mot tjänsteman. I förhör har ingen av dem erkänt sig skyldig.

Det visade sig även att de båda männen vid tillfället var drogpåverkade.

Enligt åtalet misshandlade en av männen en kvinna 18 september i fjol samt 12 oktober i år. Upprepade slag mot kvinnans huvud, flera stryptag samt att hon tryckts ned mot golvet och fått ta emot ytterligare slag har orsakat kvinnan smärta, svullnad och blånad.

Männen är alltså misstänka för sammanlagt sju brott.

Tillsammans för vapenbrott samt hot mot tjänsteman.

En åtalspunkt vardera för narkotikabrott under samma kväll som de ska ha hotat två ordningsvakter.

En av dem åtalas för narkotikainnehavet i lägenheten och den andre misstänks för två fall av misshandel på kvinnan, vars relation till honom är oklar. Mannen fönekar till båda fallen av misshandel.

Mer läsning

Annons