Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man åtalades för att ha ropat efter sitt ex – frikänns av tingsrätten

Mannen misstänktes ha brutit mot kontaktförbudet genom att söka upp sin tidigare flickvän och ropa efter henne.
Falu tingsrätt anser dock att det inte går att bevisa att mannen hade sökt upp kvinnan med flit och frikänner därför honom.

Annons

En man i 40-årsåldern, bosatt i Borlänge, stod åtalad misstänkt för överträdelse av kontaktförbud. I februari i fjol gick han förbi ett hus i Borlänge där hans tidigare flickvän bodde inneboende hos en av sina släktingar.

Kvinnan befann sig utanför huset och mannen skulle då, enligt åtalet, ha ropat efter henne, trots att han hade kontaktförbud mot kvinnan.

Falu tingsrätt frikänner en Borlängebo som misstänktes för överträdelse av kontaktförbud mot en kvinna som han tidigare hade en relation med.

Mannen själv har hävdat att han visserligen passerade förbi huset i fråga, där kvinnans släkting bodde, men att han inte sade något till kvinnan och att han dessutom gick en cirkelrörelse bortåt när han såg henne. Han hävdar även att han inte kände till att kvinnan bodde hos sin släkting i huset i fråga.

Kvinnan har å sin sida hävdat att mannen mycket väl kände till att hon vid det aktuella tillfället bodde hos släktingen. Hon har hävdat att hon upplevde situationen som att mannen gick förbi huset "för att visa upp sig för henne".

Tingsrätten anser att det är märkligt att mannen valde att passera förbi det aktuella huset med tanke på han hade kontaktförbud mot kvinnan och att han riskerade att springa ihop med henne eftersom kvinnans släkting bodde i huset.

Däremot kan tingsrätten inte utesluta att mannen passerade förbi huset utan avsikt att söka upp henne. Dessutom är det inte bevisat att mannen ropade efter kvinnan, då inget av de hörda vittnena har hört honom göra detta. Tingsrätten frikänner därför mannen från brottsmisstankarna.

■■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons