Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mamman döms för att ha slagit sin dotter i ansiktet – hävdar att det inte var med flit

En kvinna från Ludvika kommun har dömts för att ha misshandlat sin dotter.
Mamman slog dottern i ansiktet med öppen hand.
Själv bestrider mamman ansvar för brott och hävdar att hon inte gjorde detta med flit.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Registreringsskyltarna som stoppas: "Det finns de som försöker lura oss"

Så fungerar fartkamerorna – och här är fartsyndarnas vanligaste trix för att inte åka fast

Allt fler dalabilar underkänns vid besiktningen – Här är de 49 vanligaste felen

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömda kvinnan är i 45-årsåldern och bosatt i Ludvika kommun. I början av juli i år var kvinnan berusad i sitt hem. I samband med att kvinnans dotter försökte få kvinnan att gå och lägga sig så slog kvinnan dottern i ansiktet.

Dottern har berättat att hon höll i sin mamma och förde henne mot sovrummet. När dottern släppte taget om sin mamma vände sig mamman om och slog henne i ansiktet med öppen hand, varpå dottern slog tillbaka. Dottern har berättat att hon fick ont och blev chockad samt att hennes öga svullnade upp efter slaget.

Sedan sade mamman att dottern fick skylla sig själv och att mamman inte visste att dottern befann sig bakom henne vid tillfället.

Falu tingsrätt har dömt en kvinna från Ludvika kommun till dagsböter för misshandel. Kvinnan slog sin dotter i ansiktet med öppen hand.

Mamman själv har bestridit ansvar för brott eftersom hon inte slog dottern med flit. Mamman berättat att hon var berusad vid tillfället och att hon försökte komma loss och gjorde en rörelse med sin hand bakåt som olyckligtvis träffade dottern i ansiktet. Tanken med rörelsen var att vifta bort dottern.

Hon såg inga skador på dottern efteråt, men om dottern har sagt att hon blev skadad så stämmer det.

Ett vittne som befann sig i bostaden har berättat att hon hörde ett ljud "ungefär som när man knäpper med fingrarna" och att dottern sedan kom springandes och skrek att mamman hade slagit henne i ansiktet. Ett annat vittne har berättat om vad dottern har berättat om händelsen och att hon var förtvivlad.

Falu tingsrätt anser att det är utrett att mamman har utdelat ett slag i ansiktet på dottern. Dessutom anser tingsrätten att mamman måste ha förstått att dottern stod bakom henne och att hennes rörelse med handen skulle kunna träffa dottern. Därför anser tingsrätten att mamman ska dömas för misshandel.

Falu tingsrätt dömer kvinnan för misshandel. Hon döms till villkorlig dom samt till att betala 50 dagsböter à 50 kronor, sammanlagt 2 500 kronor. Kvinnan ska även betala 5 000 kronor till dottern samt 800 kronor till Brottsofferfonden.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons