Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljudbandet var inte manipulerat

Tidigare i höstas stämde ett företag, som bland annat bedriver försäljning av annonsfinansierade telefonkataloger, Mora kommun. Kommunen bestred en beställning och krav på 6 000 kronor, bland annat med motivering att ljudband manipulerats.

Annons

Nu påminner företagets ombud i ett yttrande till Mora tingsrätt att den ljudfil som bifogats till tingsrätten i Mora är autentisk.

Företaget heter SGP Online Publishing AB och dess ombud är Securo Finans AB.

Enligt stämningsansökan grundar sig fordran på en beställning för införande av en annons på en söksite på internet. Enligt stämningen träffades avtalet under ett telefonsamtal den 30 maj i år när företaget ringde upp en tjänsteman på Mora kommun.

Samtalet spelades in av företaget och finns dokumenterad i en ljudfil som skickats in till tingsrätten.

I det nya yttrandet till tingsrätten poängterar ombudets jurist att det är en autentisk inspelning på ljudfilen mellan säljaren och den kommunala tjänstemannen.

"Svaranden, den kommunala tjänstemannen, har haft denna tjänst tidigare så det borde inte vara någon nyhet för dem. Efter 1 minut och 19 sekunder i filen så informerar säljaren om att korrektur och faktura kommer att översändas", skriver ombudet i yttrandet.

Företaget har tidigare framhållit att då beställningen gjordes av kommunen i egenskap av näringsidkare förelåg ingen ångerrätt. Beställningen var omedelbart bindande.

Dessutom har företaget anfört att kommunen godkänt den aktuella tjänstemannen, som beställare då vederbörande vid ett flertal tillfällen tidigare har erlagt betalning för fakturor på beställningar gjorda av samma tjänsteman.

Kommunens handläggare i ärendet uppger i ett svar till Mora tingsrätt att kommunen vid fyra tillfällen tillbakavisat betalning av den aktuella fakturan.

Anledningen är att försäljaren från Online Publishing enligt kommunens uppfattning har agerat vilseledande.

Kommunen anser att försäljaren genom en utstuderad teknik fått den kommunala tjänstemannen att svara på ett antal frågor, som gör att en ljudinspelning kan manipuleras.

Efter samtalet skulle ett korrektur skickas för påseende och godkännande av tjänstemannen. I stället skickades direkt en faktura vilken omgående invändningar skedde emot, skrev kommunen i sitt svar till tingsrätten.

Mer läsning

Annons