Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Liljegren ska avslöja operationer

Annons

Olle Liljegren förbereder sig på två fronter för att få full upprättelse. Han vill att HD:s fällande dom och Rikspolisstyrelsens beslut att avskeda honom rivs upp.

HD dömde i våras Liljegren till villkorlig dom för vapenbrott och tjänstefel. Av det ursprungliga åtalet mot Liljegren och tingsrättens fyraåriga fängelsestraff blev det inte mycket kvar när HD slutligen avgjorde målet.

Som en direkt följd av domen avskedades Olle Liljegren i juni. Han får inte längre arbeta som polis.

Olle Liljegren har trots motgångarna inte gett upp. Han samlar nu in ny bevisning och kommer att begära resning i brottmålet.

­ Jag har inte fått min rätt tillgodosedd. Nu förbereder jag mig för att lägga fram ny bevisning och är beredd att berätta om nya hemliga polisoperationer för att styrka min sak. Flera poliser är villiga att ställa upp och vittna om hur polisen fungerar, säger Olle Liljegren till TT.

Parallellt med en resningsansökan arbetar Olle Liljegren också med en rättslig process för att få avskedandet av honom som polis förklarat ogiltigt.

Sedan Polisförbundet beslutat att inte driva hans fall i Arbetsdomstolen i denna fråga tvingas han göra det själv.

Liljegrens advokat Per Liljekvist säger till Dagens Nyheter att han tror att Liljegren kan nå framgångar i Arbetsdomstolen på egen hand. Liljegren anser att avskedet bröt mot lagen om anställningsskydd.

Liljegren har hela tiden hävdat sin oskuld och förklarat att han bara följt gällande rutiner på länskriminalen i Stockholm. Han har framhållit att ansvaret för hans agerande ska läggas på hans högre chefer.

Mer läsning

Annons