Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larm om eldflammor och smällar i norra Falun – oklar orsak bakom larmet

Räddningstjänsten larmades om synliga eldflammor vid Jungfruvägen i Falun sent på fredagskvällen, men ingen brand kunde hittas. Även i Borlänge vittnade flera läsare om smällar och muller.
– Vi har inte kunnat utröna vad det beror på, säger Erik Hiding vid polisen.

Annons

Styrkan larmades ut klockan 23:43 efter att en larmare sett eldflammor. Larmaren ska också ha hört kraftiga smällar i samband med det hela, enligt uppgifter från räddningstjänsten. Men när de kom fram till platsen kunde de inte hitta varken någon brand eller vad som orsakat smällarna och efter cirka tjugo minuter vände de tillbaka till stationen.

Flera läsare har också hört av sig och berättat att de hört flera höga smällar i Borlänge under kvällen.

Även polisen fick in samtal om smällar i både Falun och Borlänge under tidiga natten.

– Det senaste samtalet var strax före midnatt, men vi har inte kunnat utröna vad det beror på och nu har det också upphört, säger Erik Hiding, vakthavande befäl vid polisen.

Att personer larmar om höga smällar händer då och då, men det är inte alltid det kommer till polisens kännedom. I december i fjol förklarades larmen om smällar under en lördagsnatt med att någon eventuellt åkt runt i en bil och avfyrat fyrverkeripjäser eller smällare.

– Det händer ganska ofta att vi får in samtal om att det smäller, många upplever att det är kraftiga smällar eller låter som skottlossning, men det kan vara alltifrån smällare och knallskott som smäller väldigt högt. Det är svårt att avgöra på håll vad det beror på, säger Erik Hiding.

Ibland inkommer också larm om smällar i samband med att Dalregementet genomför skjutövningar på Faluns skjutfält. Under fredagen pågick dock inte någon skjutövning – nästa tillfälle är under dagtid den 28 februari.

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du hört smällar i området? Kontakta oss här

Mer läsning

Annons