Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinnlig duo döms för flera brott – bland annat stöld, snatteri och ringa narkotikabrott

De båda kvinnorna bröt sig in i ett förråd men blev påkomna när de var på väg att lämna platsen med tjuvgodset.
De döms nu till skyddstillsyn för flera brott, bland annat stöld, snatteri och ringa narkotikabrott.
Kvinnorna både erkänner och förnekar brotten.

Annons

Mer Blåljusläsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Många döms men långt ifrån alla betalar – mer om hur skadestånd fungerar

Allt fler luras på pengar – här är bedragarnas vanligaste knep och så skyddar du dig

Två kvinnor från Borlänge, den ena i 30-årsåldern och den andra i 35-årsåldern, har dömts för flera brott.

De döms nu för att gemensamt ha brutit sig in i ett förråd på Engelbrektsgatan på Hagalund i centrala Borlänge. När de var på väg att lämna förrådet med tjuvgodset, bland annat lampor, duntäcken och en resväska, så blev de påkomna.

Båda kvinnorna förnekar stöld. Däremot erkänner den ena kvinnan, som var påverkad av narkotika, ringa narkotikabrott och den andra kvinnan erkänner brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål, då hon hade en morakniv på sig.

Två kvinnor från Borlänge har dömts av Falu tingsrätt för flera brott, bland annat stöld, försök till stöld, snatteri samt samt ringa narkotikabrott.

Den äldre kvinnan erkänner sedan två fall av olovlig körning och två fall av rattfylleri (som ska ha skett i december 2015 samt februari 2016) samt flera fall av ringa narkotikabrott (mellan november 2015 och oktober 2016).

Den yngre kvinnan var åtalad för försök till stöld samt snatteri, av kläder på Intersport i Borlänge i januari 2016. Hon förnekar dock brott då hon uppgett att hon ångrade sig i provhytten, då hon hade tagit på sig kläder som hon hade för avsikt att stjäla, men att hon inte orkade ta av sig alla kläder och därför hade på sig underkläder tillhörande butiken när hon blev påkommen.

Falu tingsrätt skriver i sin dom angående detta att "Tingsrätten finner det svårförklarligt varför NN plötsligt skulle ha kommit på bättre tankar och därför valt att avbryta stöldförsöket. Däremot är det förståeligt att hon inte ville ta med sig de skadade kläderna som hon råkat klippa sönder eftersom de torde ha varit oanvändbara".

Den äldre kvinnan döms även för stöld av två TV-apparater från ett hotell i Borlänge i oktober 2016. Hon har erkänt att hon skruvade ner två TV-apparater med avsikt att ta dem med sig och sedan sälja dem.

Hon döms även för stöld efter att ha brutit sig in i en bil på parkeringen vid ICA Maxi i Falun i november 2016 och där stulit matkassar, växelpengar samt en GPS. Kvinnan kan varken erkänna eller förneka detta, då hon vid tillfället var påverkad av narkotika.

Den äldre kvinnan döms även för att ha kört bil trots att hon var drogpåverkad och saknade körkort. Detta har skett i Linghed Falu kommun i augusti 2016 samt på Stationsgatan i Borlänge i december 2015.

Den yngre kvinnan döms för stöld, försök till stöld, snatteri, ringa narkotikabrott samt brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Tingsrätten dömer henne till skyddstillsyn. Dessutom ska hon, solidariskt med sin kvinnliga kumpan, betala 2 400 kronor i skadestånd till mannen som fick sina förrådssaker förstörda. dessutom ska hon betala 1 930 kronor i skadestånd till Intersport.

Hon ska även betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

Den äldre kvinnan döms för tre fall av stöld, två fall av snatteri, två fall av olovlig körning, två fall av rattfylleri samt åtta fall av ringa narkotikabrott.

Hon döms till skyddstillsyn. Dessutom ska hon, solidariskt med sin kvinnliga kumpan, betala 2 400 kronor till mannen som fick sina förrådssaker förstörda. Hon ska även betala 330 kronor till mannen vars bil hon bröt sig in i.

Hon ska även betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons