Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna hävdar att drogerna "flugit in" i hennes kropp – tingsrätten köper inte förklaringen

En kvinna från Borlänge brukade narkotika när hon befann sig i Krylbo i Avesta kommun.
Själv hävdar kvinnan att hon bara rökte hasch och att de andra substanserna måste ha "flugit in" i hennes kropp när hon blev drogad av några okända män.
Falu tingsrätt köper inte kvinnans förklaring utan dömer henne till dagsböter för ringa narkotikabrott.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Bankerna ger dig dyrare bolån i Dalarna än i Stockholm – Expert: "Strunta i storbankerna"

Parkera hunden medan du handlar – nu vill Jens från Orsa ta norska succén till Sverige

Se upp för falska reapriser – här är reglerna som butikerna måste följa

SÅ KÖPER DU PLUS

Kvinnan i fråga är i 20-årsåldern och bosatt i Borlänge. I slutet av maj i år befann sig kvinnan i Krylbo i Avesta kommun och var då påverkad av diazepam och cannabispreparat, vilket är narkotikaklassat.

Under förundersökningen har kvinnan erkänt att hon hade rökt hasch. Däremot förnekar hon att hon hade brukat någon annan substans. Hon har hävdat att hon, strax efter att ha rökt hasch, tillsammans med en okänd man åkte till ett "knarkarställe" där hon blev drogad av några killar.

Däremot visste hon inte hur detta gick till ett vilket preparat det gälle. Hon visste dock att hon inte hade tagit preparaten själv. Däremot kunde hon ha spice och benzo i kroppen, dessa substanser hade "flugit in" i hennes kropp, enligt kvinnan.

En ung kvinna från Borlänge har dömts till dagsböter för ringa narkotikabrott, ett brott som begåtts i Krylbo i Avesta kommun. Kvinnan medger att hon rökt hasch men hävdar att de övriga substanserna

Falu tingsrätt konstaterar att analysresultatet visar att kvinnan hade tre substanser i urinen som är metaboliter till diazepam, vilket enligt tingsrätten talar för att kvinnan uppsåtligen har brukat diazepam. Däremot anser tingsrätten att kvinnans invändning om att hon hade drogats är vag och att detta inte stöds av några konkreta uppgifter.

Därför anser tingsrätten att det är bevisat att kvinnan även har brukat diazepam och att kvinnan därmed ska dömas för ringa narkotikabrott.

Falu tingsrätt dömer kvinnan för ringa narkotikabrott. Hon döms till att betala 30 dagsböter à 50 kronor, sammanlagt 1 500 kronor. Dessutom ska hon betala 800 kronor till Brottsofferfonden samt till staten betala tillbaka kostnaderna för urinanalys, vilket uppgår till 1 501 kronor.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons