Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna häktad för mordförsök

Annons

Händelsen ägde rum under den gångna helgen i en bostad i Hälsinggården.

Dit larmades polis och ambulans efter att en man knivskurits. En 44-årig kvinna, inte helt okänd för offret, greps och delgavs inledningsvis misstanke om försök till dråp.

Under veckan har förhör hållits med henne, den skadade mannen och andra personer. Polisens tekniker har också undersökt bostaden där dramat ägde rum.

Utifrån vad som hittills framkommit i utredningen har åklagare nu bedömt att det misstänkta brottet istället ska klassas som ett försök till mord.

På onsdagen begärdes kvinnan häktad för det.

I samma häktningsframställan fanns ytterligare en punkt med gällande misshandel, som 44-åringen misstänks ha gjort sig skyldig till på Falu lasarett under natten efter knivdramat i Hälsinggården.

Efter en och en halv timmes förhandlingar gav tingsrätten åklagaren gehör.

Kvinnan förklarades häktad misstänkt för de angivna brotten och det innebär att åklagaren har två veckor på sig att väcka åtal mot henne.

Den 44-åriga kvinnan är ingen ny bekantskap för polis och rättsväsende.

Hon dömdes första gången för brott 1995 och har sedan dess dömts ett tjugotal gånger för, som det kallas, missbruksrelaterad brottslighet. Däribland snatterier, stölder, narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Hon är även tidigare dömd för ofredande och misshandel.

För sin brottslighet har 44-åringen mestadels dömts till villkorliga domar förenade med missbruksvård samt påföljder som dagsböter.

Mer läsning

Annons