Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna hade amfetamin i urinen – erkände först, förnekade sedan och skyllde på sin vän

En kvinna i 20-årsåldern har dömts till dagsböter för ringa narkotikabrott.
Kvinnan hade amfetamin i urinen under en utekväll i Ludvika.
Själv förnekar kvinnan brott.
Hon vet inte hur hon kan ha fått i sig narkotikan, men hennes enda förklaring är att hennes vän har lagt något i hennes dryck under kvällen.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Här är de bästa utsiktsplatserna i Dalarna – och ett flertal mäktiga vyer i närbelägna län

Många döms men långt ifrån alla betalar – mer om hur skadestånd fungerar

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömda kvinnan är i 20-årsåldern och bosatt i ett angränsande län. I början av december i fjol befann sig kvinnan i Ludvika. Den aktuella kvällen festade hon tillsammans med en kompis. När de båda gick ut på stan i Ludvika så blev de stoppade av polisen och kvinnan fick lämna urinprov.

Det visade sig att kvinnan hade amfetamin, som är narkotikaklassat, i urinen.

Falu tingsrätt har dömt en kvinna i 20-årsåldern till dagsböter för ringa narkotikabrott, ett brott som begicks i Ludvika i december i fjol.

I det första polisförhöret erkände kvinnan att hon hade tagit amfetamin. I det andra förhöret ändrade hon sig dock och hävdade att hon inte medvetet hade tagit amfetamin. Hon har uppgett att hon inte minns att hon erkände brottet i det första förhöret.

Hennes enda förklaring till hur hon kan ha fått i sig amfetaminet är att hennes vän måste ha lagt amfetaminet i hennes kaffe eller i något annat som hon hade druckit innan de gick ut på stan. Detta eftersom det bara var de två som hade umgåtts under kvällen.

Däremot ville hon inte anklaga vännen för att ha lagt något i hennes dryck, det var bara hennes teori. Hon har heller aldrig tidigare provat narkotika och märkte inget särskilt med berusningen den aktuella kvällen.

Vännen i sin tur har ingen förklaring till varför kvinnan hade fått i sig narkotika och vet inte om någon skulle ha lagt narkotikan i hennes dryck.

Tingsrätten gör följande bedömning: Analysbeskedet styrker att kvinnan hade narkotika i urinen. Eftersom kvinnan inte kan förklara hur hon har fått i sig narkotikan, samtidigt som hon i det första förhöret erkände att hon medvetet tagit amfetamin och att hennes vän under ed har vittnat om att han inte har någon kännedom om hur kvinnan kan ha fått i sig narkotikan så anser tingsrätten att kvinnan ska dömas för ringa narkotikabrott.

Åklagaren ansåg att kvinnan skulle dömas till att betala totalt 6 000 kronor i dagsböter.

Tingsrätten var något mildare än så i sitt straff och dömer kvinnan att betala 30 dagsböter à 50 kronor, totalt 1 500 kronor.

Dessutom ska hon betala 800 kronor till Brottsofferfonden samt betala tillbaka 615 kronor till staten för provtagning och analys.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons