Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna döms för att ha "lånat" 24 000 kronor från förening – betalade inte tillbaka

En kvinna från Säters kommun har dömts för bedrägeri och trolöshet mot huvudman. Kvinnan sålde en vara, som inte var av det märke och den kvalitet som utlovades, och "lånade" 24 000 kronor från en förening.
Kvinnan erkänner trolöshet mot huvudman men förnekar bedrägeriet.

Annons

En kvinna från Säters kommun har dömts för bedrägeri och trolöshet mot huvudman.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Här vill 188 bo – Så höga blir hyrorna i de nya lägenheterna i Säter

Fest för företagare i Säter – "Vi vill lyfta alla driftiga i kommunen"

Här är de bästa utsiktsplatserna i Dalarna – och ett flertal mäktiga vyer i närbelägna län

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömda kvinnan är i 25-årsåldern och bosatt i Säters kommun. I slutet av mars i fjol lade hon ut en vara på en köp- och säljsajt. Hon sålde sedan varan till en annan person, som dock noterade att varan i fråga inte var av det märke som kvinnan hävdat och därmed var en billigare vara av lägre kvalitet än vad som utlovades i annonsen.

Kvinnan själv har förnekat brott och uppgett att hon hade köpt varan begagnad och då trott att den var av det utlovade märket. Hon upptäckte senare att det var som den andra personen hävdade, att varan var av ett annat, billigare märke. Kvinnan hävdar dock att hon inte var ute efter att lura den andra personen,.

Falu tingsrätt gör bedömningen att kvinnan bör ha haft kännedom att varan i fråga inte var av det märke som hon påstod i annonsen och att hon därmed gjort sig skyldig till bedrägeri.

Ett par månader tidigare, i januari, förde kvinnan över 24 000 kronor från ett konto som tillhörde en förening. Hon åtalades därför misstänkt för trolöshet mot huvudman, ett brott som hon erkänner. Kvinnan har uppgett att hon hade ekonomiska problem och att hon trodde att hon skulle kunna betala tillbaka pengarna vid ett senare tillfälle, vilket dock inte skedde.

Kvinnan var även åtalad misstänkt för ett fall av bedrägligt beteende, mot en annan målsägande, men det åtalet valde åklagaren att lägga ner vid förhandlingen på grund av preskription

Falu tingsrätt dömer kvinnan för bedrägeri och trolöshet mot huvudman. Hon döms till villkorlig dom samt till att betala 90 dagsböter à 150 kronor, sammanlagt 13 500 kronor. Dessutom ska hon betala 1 300 kronor i skadestånd till målsäganden angående bedrägeriet samt 24 680 kronor i skadestånd till föreningen som hon lurade på pengar.

Hon ska även betala 800 kronor till Brottsofferfonden samt stå för 5 000 kronor av kostnaderna för sin försvarare.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons