Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna brutalt mördad

Annons

- Självmord är helt uteslutet, det är ingen tvekan om att hon har bragts om livet. Kvinnans identitet kommer med all sannolikhet att fastställas under dagen, säger kommissarie Kent Asp vid polisens granskningsrotel i Dalarna.

Var kvinnans ansikte svårt sargat?

- Det vill jag inte kommentera, säger Kent Asp.

15 till 20 poliser deltog i går i mördarjakten. I dag sätter man in alla tillgängliga resurser. Dessutom har man assistans utifrån.

Polisen knackade i går dörr i området och kommer fortsätta att samla information från boende i närheten av restaurang Heden.

- Vi är tacksamma från tips från allmänheten, som kan ringa polisens tipstelefon 0226-368 75. Det mest banala kan hjälpa oss.

Kent Asp är mycket förtegen kring omständigheterna och vill inte uttala sig om några eventuella motiv. Han vill heller inte uttala sig om det finns någon misstänkt.

Restaurangen höll öppet som vanligt på lördagskvällen. Därmed har mordet begåtts någon gång efter att restaurangen stängde. Det var en restauranganställd som anträffade kvinnan strax innan elva i går förmiddag. Polisen spärrade av området och kommer att låta det vara så i dag också.

Polisens tekniker arbetade i går med att säkra spår. Hur det fortsatta arbetet på brottsplatsen går, beror mycket på vad teknikerna och rättsläkaren finner i dag.

PETER SÖDERLUND

Mer läsning

Annons