Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kunde inte bevisa utpressningsförsök

En man från Grängesberg och en från Smedjebacken stod åtalade för försök till utpressning.
Men Falu tingsrätt ansåg att det inte fanns tillräckligt med bevis och friade båda.

Annons

Det var i december förra året som de båda männen enligt åtalet tog kontakt med en man hennahörande i Ludvika kommun och krävde att denne skulle betala 45 000 kronor, annars skulle det "gå åt helvete" för honom.

Det konstaterades att de tre personerna träffades, men det gavs olika versioner om vad som hände och historien innehöll också en del missförstånd. Ett par personer fanns i närheten när de tre träffades, men ingen av dem stod tillräckligt nära för att kunna höra egentligen sades.

Ord stod mot ord och då det inte fanns några säkra vittnen ansåg Falu tingsrätt att det inte var bevisat att mannen blivit utsatt för försök till utpressning eller några andra hot. Därmed var åtalet inte styrkt och båda friades.

Mannen från Smedjebacken var dessutom åtalad för ett flertal andra brott. Den personbil mannen körde på Valhallavägen i Ludvika i december stoppades och provtagning visade att han hade cannabis i blodet. På sig hade mannen drygt ett gram cannabis och en kniv, han saknade dessutom körkort. Mannen erkände gärningarna och han fälldes för drograttfylleri, ringa narkotikabrott, grov olovlig körning och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Påföljden blev 80 dagsböter á 50 kronor.

Mer läsning

Annons