Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kolla lamplösa cyklister!

Annons

Fråga: Jag såg på www.dn.se att polisen i Östersund ingripit mot cyklister utan belysning. Är det inte dags för polisen i Falun att göra samma sak vad gäller Faluns cyklister?
Göran

Svar: Det förekommer att det görs särskilda satsningar mot speciella trafiksäkerhetsproblem. Vid flera tillfällen årligen proklameras från nationellt håll, och även kopplat till EU, veckovisa intensifierade satsningar mot t.ex. rattfylleri och bilbältesanvändningen.

Cyklister, mopedister och motorcyklister blir också föremål för våra riktade insatser från tid till annan. Av mina frågor i den här spalten att döma råder också missnöje med alla bilister som kör med varselljus och halvljus samtidigt, vilket inte är tillåtet.

Alla poliser i yttre tjänst ska delta i trafiksäkerhetsarbetet, som i sig måste prioriteras mellan problemområden och trafikantgrupper, men också gentemot övrig brottsförebyggande och trygghetsskapande verksamhet.

Jag är övertygad om att också cyklisterna i Falun förr eller senare kommer att märka att vi även bryr oss om deras säkerhet i trafiken.

Stefan Dangardt

Mer läsning

Annons