Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knivdåd i Borlänge

Annons

Han är inte känd av polisen sedan tidigare. Han har gjort vissa medgivanden.

Offret är fortfarande oidentifierat.

Vid 02-tiden larmades polisen till en lägenhet på Allfarvägen efter att grannar hört rop på hjälp. En man hade blivit dödad med kniv och den 26-åriga högskolestudenten kunde gripas. Enligt uppgifter till tidningen var dådet mycket brutalt. Den misstänkte anhölls klockan 04.20.

Bråket hördes genom flera våningar. Jacob Lejdström bor i huset och han och hans flickvän hörde allt från sin lägenhet.

- Vi hörde ett bråk ett par våningar upp, ungefär efter att The Simpsons hade slutat på Z-TV. Det lät som vilket bråk som helst först. Efter ett tag hörde vi att någon blev utkastad ur lägenheten och sedan började någon skrika. Det var verkligen förtvivlade skrik, säger Jacob Lejdström.

Efter ett tag tittade hans flickvän genom nyckelhålet ut i trapphuset.

- Då såg hon en polis med draget vapen gå förbi. Vid halv sextiden ringde polisen på och frågade om de fick förhöra oss. De sa bara att det hade begåtts ett allvarligt våldsbrott.

En teknisk undersökning pågick under gårdagen och offret ska genomgå en rättsmedicinsk obduktion. Rättsläkare har redan varit på platsen.

Polisen har knackat dörr i området och flera personer har förhörts.

Att 26-åringen skulle vara kapabel att ha ihjäl en annan människa är enligt personer tidningen pratat med en gåta. Han beskrivs som trevlig, skötsam och duktig. På högskolan, där han studerade, kallade man i går eftermiddag till ett informationsmöte för studenterna.

- Vi berättade det lilla vi visste om det som hänt, att en student på skolan sitter anhållen misstänkt för mord, säger Bertil Hammarström, högskolans informationschef.

- En annan viktig del var att informera att krisgruppen var igång och att de som ville kunde vända sig dit.

I dag klockan 15.00 kommer skolan att ha ytterligare ett informationsmöte för studenterna.

- Men vi har inga garantier för att vi vet mer då, säger Hammarström.

Cirka 15 poliser jobbade i går med fallet och förundersökningsledare är kammaråklagare Catharina Wikner. Hon kommer under dagen att ta ställning till om 26-åringen ska begäras häktad.

Tidigare i år var det en skottlossning, som fortfarande är ouppklarad på samma adress. Det var dock inte i samma lägenhet som det misstänkta mordet och händelserna har troligen inget samband.

Sammanlagt har nu tre människor dödats i Borlänge i år.

Mer läsning

Annons