Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag såg ingenting"

Annons

24-åringen förnekade att han överhuvudtaget sett misshandeln. Han satt i ett rum bredvid och pratade med ett gäng kompisar som kommit dit. Vilka det var ville han inte berätta, trots att det skulle ge honom alibi och trots att han suttit häktad i månader.

- Jag kanske vill göra det sedan, säger han.

När kompisarna gått gick han in i sovrummet där han säger att 23-åringen och 38-åringen befann sig - då såg han den blodiga 23-åringen.

- Det såg ut som hon blivit överkörd av en lastbil.

När han fällde den kommentaren började den 23-åriga kvinnan att gråta i rätten.

Han utgick från att det var 38-åringen som gjort det, men han blev ändå inte särskilt upprörd på honom. Trots att han var förtjust i kvinnan tyckte han inte att det var hans sak att hon blev sönderslagen.

Till saken hör att han under polisförhören sagt att han inte ens sett att hon varit skadad och att de heller aldrig varit i sommarstugan tillsammans.

- Jag ville inte gola, jag vill inte förlora anseendet bland mina vänner.

Att åklagaren påpekar att han inte har några problem att gola på andra i utredningen kan han inte kommentera.

Händelserna i pannrummet vet han inget om, säger han. De fynd som gjorts - 23-åringens hår på en tejpbit, hennes blod på en planka, hennes klocka, armband och hårsnoddar - måste ha lagts dit i efterhand, menar han. Det var nämligen inbrott när väktarna slutade bevaka huset.

24-åringen sade att 23-åringen tog amfetamin med honom flera gånger och han menar att hon måste ha fått hallucinationer. Han förnekar att han själv haft några sådana och inte heller några vanföreställningar.

24-åringen hävdar att det fanns en hotbild mot honom. Dagen innan misshandeln kom bröderna hem från stugan och han påstod då att någon sköt ett skott mot huset. De blev mycket rädda och sköt också ett par skott med en revolver genom fönstret.

Dagen efter misshandeln var de vid sommarstugan igen. Ytterligare en kvinna, som bott hos 24-åringen, var då med. När de befann sig vid hennes bil, som stod i diket, hävdar han att en person som han inte träffat på ett par år kom gående i skogen. Han hävdade att mannen var ute för att mörda honom och att han tagits dit av kvinnan. 24-åringen flydde till en granne och fick tag på en dunk bensin i ett uthus.

- Jag kastade bensin runt mig och tände på för att hålla honom på avstånd, sade han.

Grannarna hade också sett honom vifta med en brinnande fasadflagga.

Bröderna var på rymmen i en månad innan de greps.

- Vi ville undvika att bli mördade, säger 24-åringen.

Mer läsning

Annons