Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag drog ur sladden på motorsågen"

Annons

38-åringens minne från kvällen var diffust. Detta berodde enligt honom själv på den allvarliga misshandel han själv utsattes för några dagar senare. Detta är den 24-åriga brodern åtalad för. I polisutredningen pekade han inte ut bröderna förrän efter flera månader.

- Jag ville inte kallas golbög, men när de anklagar mig måste jag ju få försvara mig, sa han.

Till vissa delar bekräftar hans berättelse den misshandlade 23-åringens version av vad som hänt och i andra delar stöder den brödernas.

Han säger att framför allt den yngre brodern, 24-åringen, led av paranoia och trodde att folk var ute efter honom.

Han menar också, liksom 23- åringen, att bråket startade med prat om ett halssmycke.

I övrigt ska det ha handlat om att hon stulit amfetamin av bröderna och att hon blandat heroin i deras amfetamin för att skada dem.

Det 38-åringen säger sig ha sett av misshandeln är att den 24-åriga brodern slagit henne på benet med en hammare.

- Det är en minnesbild jag har.

Sedan ska han också ha hört bröderna prata om att den 32-åriga brodern ska ha slagit henne i huvudet med ett järnrör och hindrat dem från att ge henne en överdos med en spruta. Just det senare har de anklagat honom för.

När de andra personerna gått säger 38-åringen att bröderna tog ner 23-åringen i nedervåningen.

- Jag drog ur sladden på motorsågen när jag hörde den starta.

23-åringen förnekade att hon tagit amfetamin under den aktuella tiden, men 38-åringen säger att han själv tagit amfetamin tillsammans med henne. I detta stöder han alltså brödernas version. Det gör han också när det gäller att det var fler personer i huset när misshandeln ägde rum.

Det kan tyda på att det skedde på kvällen och inte på eftermiddagen, som åklagaren hävdar.

När det gäller den hyrbil som 32-åringen kommit i och som han sedan sagt blivit stulen vid en skottlossning utanför huset säger 38-åringen att det var han som kört bort den. Detta på grund av att 32-åringen kört på en motorcyklist och smitit. Någon skottlossning har 38-åringen inte sett eller hört.

Mer läsning

Annons