Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inom ett år finns Red Devils i Dalarna

/
  • Creutz MC i Falun har under flera år sympatiserat med Hells Angels. Enligt medlemmen började det med att Faluklubben umgicks med medlemmar i Hells Angels, bland annat vid fester och olika mc-arrangemang. Foto: Scanpix.

Annons

Det var på en fest som Hells Angels Malmö arrangerade under den gångna helgen som beslutet fattades. Före detta Creutz MC från Falun uppgraderades.

Faluklubben har sedan i januari månad i år varit Red Devils hangaround chapter.

Red Devils är Hells Angels officiella supporterklubb.

I och med uppgraderingen höjdes Faluklubbens status från hangarounds till prospectchapter. Det är det sista steget mot ett fullvärdigt medlemskap i Red Devils.

– Det är inte samma sak som att bli medlem i Hells Angels. Vi uttalar vårt stöd för dem, med som Red Devils är vi en egen klubb, säger en medlem.

Hells Angels betraktas som Red Devils storebror. Det är bland annat från klubbarna med Red Devils-status som nya medlemmar till Hells Angels plockas. I vissa fall kan hela klubbar ansöka om och sedan tas upp i Hells Angels. Men det vanigaste är att enskilda medlemmar utses och tillfrågas.

Att vara en ärlig människa och en god kamrat är, enligt medlemmen, några kriterier som ska uppfyllas. Att man ska vara kriminell för att få vara med är, enligt medlemmen, helt fel.

- Det är egentligen tvärt om. Ägnar man sig åt exempelvis narkotika får man lämna klubben. Men skulle man, till exempel, hamna i slagsmål, kan det bedömas annorlunda. Det beror på omständigheterna.

Creutz MC i Falun har under flera år sympatiserat med Hells Angels. Enligt medlemmen började det med att Faluklubben umgicks med medlemmar i Hells Angels, bland annat vid fester och olika mc-arrangemang.

- Vi tyckte att de hade hög moral och stabila principer.

Före detta Creutz MC väntas bli fullvärdiga Red Devils inom drygt ett år. Och det klubbnamnet vill de behålla. Att ansöka om att tas upp i Hells Angels är, enligt medlemmen, inte aktuellt.

- Vi har mycket gemensamt. Ett mc-intresse och bröder över hela världen. Det känns tillräckligt för oss. Just nu.

I väntan på att utnämnas till Red Devils bär medlemmarna i Faluklubben västar med texten "MC Sweden".

Fakta: Red Devils

  • Red Devils MC Sweden är den officiella supporterklubben till Hells Angels MC.
  • Red Devils finns i dag som fullvärdiga klubbar i: Göteborg, Svenljunga, Trelleborg, Arvika, Sala
  • I varje klubb finns i regel mellan 10 och 12 medlemmar.

En mc-klubb som vill bli Red Devils måste avancera i tre steg:

  • Steg 1- hangaroundchapter: Mc-klubben ansöker om att få bli hangarounds till Red Devils, som sedan utser den sökande klubben till hangaroundchapter. Som hangarounds ska medlemmarna visa Red Devils lojalitet, umgås i den kretsen och lära känna de fullvärdiga medlemmarna.
  • Steg 2- prospectchapter: Efter en period, längden varierar, anser Red Devils att den sökande klubben är redo att avancera. Klubben utses då till prospectchapter. De sökande blir då Red Devils-medlemmar på prov och får, liksom fullvärdiga Red Devils, bära västar med texten "MC Sweden".
  • Steg 3- fullvärdig klubb: Red Devils utser klubben som under ett drygt år fungerat som prospectchapter till fullvärdig Red Devils klubb.

Mer läsning

Annons