Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget genombrott i skjutningsutredningarna

Utredningen kring händelsen i Nyhammar då en man sköts i benet och när en man sköts i magen vid ett hus på Knipes väg i Ludvika har ännu inte lett fram till något avgörande resultat.

Annons

Det var på morgonen den 11 november som småbarnspappan gick ut från bostaden i Nyhammar och mot sin taxibil, som stod på gårdsplanen. Precis innan han skulle sätta sig i bilen sköts han i benet. En utredning sattes omedelbart i gång och olika teorier dök upp om vad som hänt och varför. Bland annat fanns misstankar om att det handlade om en uppgörelse eller hämnd, utförd av personer i mc-sfären.

Några dagar efter skjutningen tog polisen till ett annorlunda grepp för att få fram mer information, man placerade en patrull vid Skuthamn så att allmänheten skulle kunna lämna uppgifter. En del tipsen kollades, men dessa gav inget resultat.

Förundersökningsledare är Yngve Andersson vid Ludvikapolisen och han säger:

– Det har varit trögt redan från början och vi har inte kommit någon vart. Det beror på att vissa nyckelpersoner inte vill ha någon kontakt med oss och absolut inte vill säga något. Men utredningen fortsätter.

Samma veckoslut då Tommy Lundén misshandlades till döds fick polisen rycka ut till Knipes väg i Ludvika där en yngre man blivit skjuten i magen. Tre timmar efter skjutningen greps en 28-åring, skäligen misstänkt för mordförsök. Den misstänkte nekade och blev senare frisläppt.

– Vi har gjort allt som går att göra, alla förhör är genomförda och den tekniska undersökningen är klar. I mellandagarna skickades material iväg till SKL och nu avvaktar vi svar på vad de har kommit fram. Och det kan ta långt tid och först när vi får svar går utredningen vidare, säger förundersökningsledaren Anette Tigerstrand vid Ludvikapolisen.

Fotnot: SKL: Statens kriminaltekniska laboratorium.

Mer läsning

Annons