Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hovrätten fastställde sexdom mot Ludvikabon

Annons

Hovrätten fann 34-åringen skyldig till flera fall av grov våldtäkt och grovt sexuellt utnyttjande och sexuellt utnyttjande mot tre minderåriga barn under åren 1993-2003. Två av barnen var dessutom hans egna.

Det första övergreppet skedde mot den egna dottern innan hon hade fyllt fyra år. Troligtvis förekom även övergrepp i två-treårsåldern

Hovrätten konstaterar i sin dom, precis som tingsrätten, att ingen annan påföljd än ett långvarigt fängelsestraff kan komma ifråga. Hovrätten fann att fängelsestraffets längd bör bestämmas som tingsrätten gjort alltså till åtta år.

Den dömde ska dessutom erlägga skadestånd till barnen på sammanlagt närmare 600 000 kronor.

Även om större delen av förundersökningen är sekretessbelagd så framkommer det att de två flickorna och en pojke vid flera tillfällen på ett grovt och brutalt sätt utnyttjats av 34-åringen. Övergreppen har skett i såväl Stockholm som i Ludvika.

Kammaråklagare Martin Tidén, Stockholm, yrkade på straff-skärpning i hovrätten. Den åtalade i sin tur yrkade på att åtalet skulle ogillas på samtliga punkter. Genom sin försvarare ansåg han att fängelsestraffet under alla omständigheter skulle sättas ned.

Trots att hovrätten till vissa delar sänkte skadeståndet och ogillade en del av de sex åtalspunkterna så fastställdes tingsrättens dom.

Domen kan överklagas till Högsta domstolen senast den 8 juni.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons