Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotade att döda flera poliser

En ung man från Grängesberg dömdes till 100 timmars samhällstjänst för att ha hotat att döda poliser och en ordningsvakt. Själv nekade mannen till flera av gärningarna.

Annons

I juni besökte mannen restaurang Trädgården och där hamnade han i dispyt med en annan man, som knuffades omkull. En ordningsvakt sa då till den unge mannen att det var dags att gå hem och motade honom framför sig mot utgången.

Mannen blev arg och sa till ordningsvakten att han skulle "klippa" honom. Ett vittne sa att mannen hade sagt "jag ska plocka dig, du ska dö" eller "jag ska döda dig". Mannen hävdade att han sagt att de skulle träffas på gymet i stället när vakten inte var i tjänst.

Utanför restaurangen fortsatte de att bråka och mannen plockade då fram en kniv ur byxfickan, hotade vakten och sa "nu dör du" eller "nu ska du dö". Mannen påstod att han inte hade någon kniv eller muntligen hotade vakten.

I juli kallades polisen till en plats med anledning av en misstänkt misshandel. Polisen fick ett signalement på en misstänkt gärningsman och i centrala Ludvika fick de syn på en person som stämde in på signalementet, den unge mannen från Grängesberg.

Han uppmanades att stanna, men gjorde först inte det. Sedan vände han sig om och sa "ska jag sticka dig" eller "jag ska sticka dig". I handen hade han enligt poliserna ett blankt eller silverfärgat föremål vilket såg ut som en kniv. Själv sa han att det var en mobiltelefon. Mannen greps och när i polisbilen kördes mot Borlänge hotade han döda de tre inblandade poliserna.

I augusti omhändertogs mannen i berusat tillstånd av polis och kördes på nytt mot Borlänge. I bilen hotade han att döda en polis och dessutom gjorde han två utfall och försökte skalla polisen.

Tingsrätten i Falun ansåg att åtalen var styrkta och dömde mannen för hot mot tjänsteman, försök till våld mot tjänsteman och dessutom olovlig körning. En bedömning gjordes att mannen var lämplig för samhällstjänst. Annars hade han dömts till fyra månaders fängelse. Han ska också betala skadestånd med sammanlagt 15 000 kronor.

Mer läsning

Annons