Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här sköts 21-åringen

Annons

Offret sköts i nacken från mycket nära håll och vårdas på akademiska sjukhuset med livshotande skador.

Ett vittne berättar för tidningen att gärningsmannen gick helt lugnt in på krogen, förbi bardisken och fram till 21-åringen som stod ungefär vid spelautomaterna med ansiktet vänt in mot dansgolvet. Mannen tog upp en pistol, satte den i nacken på honom och tryckte av. Sedan stoppade han ner pistolen och gick ut lika lugnt som han kommit. Ingen reagerade förrän han var borta.

21-åringen ska ha varit i bråk med gärningsmannen tidigare på kvällen. Denne skaffade då inom loppet av några minuter fram ett vapen och kom tillbaka.

Den skjutne 21-åringen var tidigare boxare på elitnivå och har bland annat vunnit junior-SM. Han kom dock att umgås i kriminella kretsar och dömdes i december 2000 till fängelse i ett år och sex månader för bland annat narkotikabrott, dopningsbrott och misshandel.

I höstas kom han ut från sitt avtjänade fängelsestraff. Han var ofta på Stella Blu och brukade sitta tillsammans med ett gäng kända kriminella.

- Han var inte guds bästa barn och han hade en hel del ovänner, säger en person till tidningen.

- Men ingen förtjänar att skjutas i nacken.

21-åringens tillstånd beskrivs av polisen som allvarligt men stabilt. Utgången är fortfarande oviss.

Efter skottlossningen var polis och ambulans snabbt på plats. Situationen var tumultartad. Ingen fick lämna lokalerna förrän de identifierats. Cirka 60 personer fanns då inne på Stella Blu. Förhör med vittnen påbörjades under natten och fortsatte under lördag och söndag. Polisen fick då fram uppgifter som gjorde att man slog till mot två lägenheter samtidigt, cirka klockan 00.30 natten till i går. I den ena, en lägenhet på Bygatan, kunde man gripa den misstänkte. Gripandet var enligt polisen odramatiskt. Husrannsakan har gjorts, men inget vapen har ännu hittats.

- Han har tillstått vissa saker som styrker att det är rätt person vi fått tag på, men det återstår många vittnen innan vi får en klar bild av vad som hänt, säger Stefan Dangardt, informationsansvarig hos polisen.

Polisen säger att skottdramat inte har något samband med razzian på Hotell Grand i Falun förra helgen.

- Det har ingenting med händelserna i Falun att göra, säger kriminalinspektör Jan Barck.

Mer läsning

Annons