Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Han ska ha lön"

Annons

Den 38-årige kommunanställde mannen greps förra onsdagen utanför sin arbetsplats av två civilklädda poliser. Han är misstänkt för att ha sålt egenimporterad alkohol.

Fallet togs upp i en förhandling mellan Kommunal och kommunen i fredags. Förhandlingsdelegationens ordförande Ivan Eriksson (s) sade att mannen har stängts av från sitt jobb utan lön och kan bli det tills en eventuell dom i tingsrätten vunnit laga kraft.

­ Om det finns grund för misstankarna så är det som han har gjort oacceptabelt. Principiellt sett är det oacceptabelt att bedriva olaglig verksamhet på arbetstid, betonade Ivan Eriksson.

Enligt Siw Hjalmar blev resultatet av förhandlingen att mannen i första skedet är avstängd i 30 dagar. Ludvika kommun hävdade vid förhandlingen att mannen i sin tjänst grovt brustit i ansvar och lojalitet och därmed skadat arbetsgivarens förtroende.

­Vi blev inte överens. Vi kräver att han ska ha rätt till lön under avstängningen, säger Hjalmar och uppger att parterna har skilda uppfattningar om vilka delar i kollektivavtalet som är tillämpliga i det här fallet.

Men ni anser att det är okej att mannen är avstängd under förutsättning att han får lön under tiden?

­Bra fråga. Men eftersom det pågår en polisutredning är det kanske skäl nog för att bli avstängd.

Siw Hjalmar har arbetat fackligt inom Kommunal sedan 1980. Vad hon kan erinra sig har det hänt en eller två gånger att någon medlem blivit avstängd på grund av någon form av misstänkta oegentligheter. Även i dessa fall blev personen avstängd utan lön.

­Vi fick hjälpa dem med kontakterna med socialen. Efter att ha varit avstängda under lång tid blev det rättegång och där frikändes våra medlemmar. Arbetsgivaren valde i det läget att köpa ut dem med ett antal månadslöner samt att de fick ersättning för utebliven lön under avstängningen, berättar Hjalmar.

Mer läsning

Annons