Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han förföljdes och slogs blodig

Annons

Det är en rå berättelse som den 28-årige Ludvikabördige företagaren berättar i polisförhöret, om hur han fruktat för sitt liv och två gånger blivit attackerad av Bandios-anknuta indrivare och grovt misshandlad.

För polisen har han berättat att han för två år sedan umgicks med medlemmar i X-team i Ludvika, bland annat med 29-åringen från Grängesberg, som nu åtalats.

28-åringen gjorde sig också osams med 27-åringen efter att ha blivit skyldig pengar för gemensamma drog-affärer. 34-åringen krävde att få hans bil trots att han betalat det han var skyldig.

Men fortfarande krävdes 28-åringen på 50000 kronor och det utlöste misshandeln i januari förra året.

Till lägenheten kom 34-åringen och 27-åringen och byggföretagaren blev svårt slagen av 27-åringen.

Han själv beskriver det i polisförhöret som "att blodet sprutade om honom" och att 27-åringen använde blyförsedda handskar.

Med i lägenheten fanns också den nu åtalade 29-åringen från Grängesberg.

Polis larmades men då hade både 34-åringen och 27-åringen försvunnit.

Företagaren vågade inte medverka i polisutredningen. Han betalade istället 50000 och flyttade till Stockholm.

Andra gången företagaren råkade illa ut var i januari i år. 27-åringen och tre andra personer kom till hans arbetsplats i Stockholm.

Upprinnelsen var en faktura på 400000 kronor. Han anklagades för att ha skickat en falsk faktura, vilket han nekade till.

Även nu blev han illa misshandlad. En av männen tryckte en kniv mot hans hals. För polisen har han uppgivit att han var säker på att han skulle få kniven i sig.

Mer läsning

Annons