Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grov misshandel var oprovocerad

Annons

Misshandeln som skedde i centrala Falun på lördagseftermiddagen var helt oprovocerad. Fyra kompisar var på väg till Kopparvallen för att spela fotboll när en man från andra sidan gatan började skrika. Kompisarna började springa, men en av dem blev nedsparkad bakifrån.

Enligt Jan Trygg, utredningschef på polisen har misshandeln gått till så här: Det var strax efter 17.00 i lördags som 22-åringen tillsammans med tre kamrater kom gåendes längs Trotzgatan på samma sida som Åhlensparkeringen. De hade suttit hemma hos en kompis och skulle ned till Kopparvallen för att sparka fotboll när en man på andra sidan gatan börja skrika saker som "vill ni slåss?"

De fyra kamraterna uppfattade mannen som hotfull och började springa. Han kom ikapp 22-åringen och sparkade ned honom bakifrån, men fortsatte jaga de övriga tre som dock lyckades komma undan. Mannen återvände till 22-åringen som låg på marken och fortsatte misshandeln med flera sparkar mot huvudet.

- Våldet är väldigt grovt, det är en hel del kraft i en spark. Det har tagit mycket hårt, säger Jan Trygg.

Den misstänkte, som är född 1975 och kommer från Sunds-vallstrakten, greps senare på lördagskvällen i samband med en bilstöld. Mannen är känd av polisen sedan tidigare.

- Han är dömd för flera våldsbrott. Det är misshandel, hot och även drogrelaterade brott, säger Jan Trygg.

Mannen anhölls i helgen av jouråklagare misstänkt för grov misshandel, bilstöld och grovt rattfylleri alternativt rattfylleri.

Åklagare Patrik Säflund fattar beslut om häktning i dag tisdag före klockan 12.00.

- Vi har hört ett antal personer, det återstår att höra fler, säger Patrik Säflund som inte vill kommentera fallet ytterligare så här i inledningsskedet.

Läget för den misshandlade 22-åringen är fortfarande kritiskt. Mannen vårdas i respirator på Akademiska sjukhuset i Uppsala för sina livshotande skador. Sparkarna har åsamkat honom svåra hjärnskador.

MARIA RINGBORG

Mer läsning

Annons